En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

Carmen Benito Sevillano: "Les baixes laborals per dolors menstruals rebaixen la capacitat de superar un dolor"

La directora del secretariat diocesà de la Pastoral de la Salut de l'Arquebisbat de Barcelona ha opinat a Ràdio Estel sobre la modificació de la llei d'avortament, que inclou les baixes per menstruacions doloroses i permet avortar a noies de 16 i 17 anys sense el consentiment dels pares.

17 maig 2022

Redacció

Comparteix

El Consell de Ministres aprovarà aquest matí la modificació de la llei de l'avortament, que permetrà l'avortament a les noies de 16 anys sense el consentiment dels seus pares. Aquesta és una modificació polèmica per a una llei en la qual s'hi inclouen, a més, d'altres qüestions que no tenen a veure amb l'avortament, com són les baixes menstruals remunerades.

Sobre les baixes menstruals remunerades, la directora del secretariat diocesà de la Pastoral de la Salut de l'Arquebisbat de Barcelona, la doctora Carmen Benito Sevillano, en una entrevista a Ràdio Estel, ha alertat que aquest tipus de baixes poden assenyalar a les dones, i segons ella, fer-les dèbils perquè "rebaixen la capacitat de superar un dolor". També ha apuntat que en cas incapacitant, la sanitat espanyola ja cobreix baixes laborals; i que, per tant, no creu que "sigui necessari una legislació específica perquè ja existeixen els mecanismes per tenir una baixa".

"Una menor de 16 anys no està acabada de formar per prendre una decisió tan important com aquesta (l'avortament)"

La també directora del comitè d'ètica assistencial de l'Hospital de Bellvitge, de l'Institut Català d'Oncologia i de l'Hospital de Viladecans, ha exposat, sobre la modificació de la llei de l'avortament que permet a les menors de 16 anys fer-ho sense el consentiment dels pares, que "una menor de 16 anys no està acabada de formar per prendre una decisió tan important com aquesta". La doctora Benito ha reiterat que amb aquesta modificació "s'està demanant als metges anar en contra del jurament hipocràtic".

Escolta l'entrevista:

Entrevista a Carmen Benito Sevillano, directora del secretariat diocesà de la Pastoral de la Salut

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

El dolor menstrual, invisibilitzat durant molts anys i menystingut pels professionals

Entre el 70 i el 90% de les dones pateixen o han patit dolor menstrual en algun moment que sigui prou incapacitant perquè pugui realitzar una activitat quotidiana. I entre un 8 i un 10% pateixen dolor de forma recurrent

16 maig 2022

Redacció