En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Catalunya no pot deixar de viure els valors cristians”

Ràdio Estel s’ha enfilat a la muntanya de Montserrat aquest dimarts, coincidint amb un dia tan especial com aquest, diada de la Patrona de Catalunya.…

27 abril 2021

Comparteix
Ràdio Estel s’ha enfilat a la muntanya de Montserrat aquest dimarts, coincidint amb un dia tan especial com aquest, diada de la Patrona de Catalunya. En connexió amb el monestir benedictí, el programa ‘A Primera Hora’ ha palpat una festivitat com aquesta en uns temps com els que ens toquen viure. L’abat Josep Maria Soler ha explicat que, “si Catalunya deixa de viure els valors cristians, deixarà de ser la terra que ha estat al llarg de la història”.
Molts peregrins pugen a retre homenatge a la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, el seu dia. I evidentment tots són catòlics, però és cert que la imatge i la seva devoció trascendeixen també el sentiment religiós. L’abat benedictí ha comentat que, “per a la gent que no és creient, la Moreneta és una imatge que els atreu i els deixa un record en el cor”. En aquest sentit, Josep Maria Soler ha assegurat que “la Moreneta toca els sentiments de les persones”. En aquesta línia, ha afegit que “la festa sempre és molt especial, aquest any amb una connotació especial després que l'any passat els monjos estaven confinats a Montserrat, i aquest any s’ha pogut celebrar en presència de fidels”. Igualment ha destacat que “tothom qui ho vulgui pot pujar aquest dimarts a venerar la imatge”.
En un altre moment, Josep Maria Soler ha parlat de l’afectació de la pandèmia a la vida monàstica, un temps en què “molta gent ha contactat amb Montserrat, d'una banda per demanar als monjos directament una paraula d'esperança i, de l'altra, per seguir els oficis, una pràctica que ha augmentat moltíssim”. Pel que fa a l'Escolania, el pare abat ha dit que té “un sentiment de preocupació pel dia a dia, concretament de cara al curs vinent, però no pas pel futur de l'Escolania, tot i que ara, després de fer pública aquesta necessitat, sí que s’ha notat un augment d’interessats”.
En un altre moment de l’entrevista, l’abat Soler ha explicat que  “Catalunya té una riquesa molt gran” i que “aquests dies hem pogut veure i sentir una societat catalana majoritariament solidaria enmig de tota la pandèmia”, alhora que s’ha mostrat “preocupat pel que pot ser una certa crisi de valors, que es comença a notar en la nostra societat”. En el mateix sentit, Josep Maria Soler ha comentat que també li provoca neguit el fet “que vagi creixent un cert clima de crispació i que, a nivell de societat, no siguem capaços de respectar-nos en la forma de ser o de pensar sempre d’una manera comprensiva i des del respecte, sense agressivitat”. Finalment, ha expressat la seva “esperança que, a nivell social i polític, puguem superar els problemes que tenim en aquest moment, agreujats per la pandèmia, i que arrosseguem des de fa uns anys”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció