En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Caves Raventós i Blanc, la història d'una gran passió

Aprofitant que arriben les festes de nadal, a la Fórmula Estel, hem parlat  amb una de les persones que sap més de cava i vins…

11 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Aprofitant que arriben les festes de nadal, a la Fórmula Estel, hem parlat  amb una de les persones que sap més de cava i vins de casa nostra.  C-fundador de les caves RAVENTÓS I BLANC i autor del cava que porta el seu nom, Manuel Raventós i Negra és el gran d'una família amb 11 fills de Josep Maria Raventós i Blanc i Isabel Negra i Valls. Es va criar i créixer a la casa pairal de Can Codorniu, a Sant Sadurní d’Anoia.  L’enòleg Manuel Raventós, amb 20 generacions a l’esquena, s’ha convertit en un dels empresaris amb més prestigi de casa nostra. Segons l’empresari català, “al darrere d’un bon cava, hi ha una història fàcilment explicable pel restaurador”. Raventós també ens ha explicat la història de les caves RAVENTÓS I BLANC. La història d’una família arrelada a una finca amb una tradició vitivinícola de més de 500 anys. 
La finca Raventós i Blanc, constituïda per 90 Ha de vinyers, bosc i llac a Sant Sadurní d’Anoia, pertany des de l’any 1497 a la família Raventós. Representa possiblement la més llarga tradició vitivinícola documentada en mans de la mateixa família a Espanya. Quan Josep María Raventós i Blanc i el seu fill Manuel Raventós decideixen crear un celler al centre d’aquesta històrica finca, pensen en la manera més pura d’aconseguir la màxima proximitat entre viticultura i vinificació Una història que avui és futur, gràcies a la incorporació a l’empresa del seu fill Josep Raventós, que garanteix la continuïtat del projecte des de Nova York.
L’any 2012 van decidir deixar la Denominació d'Origen Cava per obrir un nou projecte encaminat al món del vi blanc. Raventós i Blanc, des de la conca del riu Anoia, busquen amb uns sols diferents, una història geològica, una climatologia del Penedès oriental, unes varietats autòctones: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i una tradició vitícola mil·lenària convertir el seu vi en un dels millors.  Segons el fundador de les vinyes Raventós i Blanc, “hi ha una oportunitat per a vins sincers, fruit d'una finca, d'un clima concret, d'unes varietats autòctones, i d'una viticultura exigent, precisa i respectuosa”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció