En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Caves Raventós i Blanc, la història d'una gran passió

Aprofitant que arriben les festes de nadal, a la Fórmula Estel, hem parlat  amb una de les persones que sap més de cava i vins…

11 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Aprofitant que arriben les festes de nadal, a la Fórmula Estel, hem parlat  amb una de les persones que sap més de cava i vins de casa nostra.  C-fundador de les caves RAVENTÓS I BLANC i autor del cava que porta el seu nom, Manuel Raventós i Negra és el gran d'una família amb 11 fills de Josep Maria Raventós i Blanc i Isabel Negra i Valls. Es va criar i créixer a la casa pairal de Can Codorniu, a Sant Sadurní d’Anoia.  L’enòleg Manuel Raventós, amb 20 generacions a l’esquena, s’ha convertit en un dels empresaris amb més prestigi de casa nostra. Segons l’empresari català, “al darrere d’un bon cava, hi ha una història fàcilment explicable pel restaurador”. Raventós també ens ha explicat la història de les caves RAVENTÓS I BLANC. La història d’una família arrelada a una finca amb una tradició vitivinícola de més de 500 anys. 
La finca Raventós i Blanc, constituïda per 90 Ha de vinyers, bosc i llac a Sant Sadurní d’Anoia, pertany des de l’any 1497 a la família Raventós. Representa possiblement la més llarga tradició vitivinícola documentada en mans de la mateixa família a Espanya. Quan Josep María Raventós i Blanc i el seu fill Manuel Raventós decideixen crear un celler al centre d’aquesta històrica finca, pensen en la manera més pura d’aconseguir la màxima proximitat entre viticultura i vinificació Una història que avui és futur, gràcies a la incorporació a l’empresa del seu fill Josep Raventós, que garanteix la continuïtat del projecte des de Nova York.
L’any 2012 van decidir deixar la Denominació d'Origen Cava per obrir un nou projecte encaminat al món del vi blanc. Raventós i Blanc, des de la conca del riu Anoia, busquen amb uns sols diferents, una història geològica, una climatologia del Penedès oriental, unes varietats autòctones: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i una tradició vitícola mil·lenària convertir el seu vi en un dels millors.  Segons el fundador de les vinyes Raventós i Blanc, “hi ha una oportunitat per a vins sincers, fruit d'una finca, d'un clima concret, d'unes varietats autòctones, i d'una viticultura exigent, precisa i respectuosa”.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció