En directe

Completes

Sense categoria

CCOO demana mesures al govern espanyol per desencallar la negociació i assolir un pacte de rendes

El secretari general del sindicat, Unai Sordo, ha demanat al govern espanyol que s'involucri més en la negociació entre sindicats i patronals per millorar el poder adquisitiu dels treballadors.

20 juliol 2022

Redacció

Comparteix

El secretari general del sindicat Comissions Obreres, Unai Sordo, ha demanat al govern espanyol que s'involucri més en la negociació entre sindicats i patronals per assolir un pacte de rendes que millori el poder adquisitiu dels treballadors. Les negociacions porten encallades des del mes de març, perquè les patronals no volen que s'apliqui la clàusula de revisió salarial, una línia vermella pels sindicats.

En una entrevista a Ràdio Estel, Sordo creu que el govern té "moltes palanques" per facilitar l'acord i acostar posicions entre sindicats i empresaris. Per exemple, el secretari general de CCOO, proposa que el govern es comprometi a protegir les rendes més dèbils a través de la recaptació de l'impost de societats que paguen les empreses, a augmentar el salari mínim professional i a la derogació de la reforma laboral del 2013 millorant les prestacions dels treballadors que es quedaran sense feina a partir del setembre.

Si el govern tira per aquí, Unai Sordo creu que es podrà obrir un escenari diferent "perquè fins ara no hi ha hagut sobre la taula propostes reals per a un pacte de rendes".

En tot cas, Sordo confia que aquest estiu o de cara al setembre es puguin reprendre les negociacions que "permetin redistribuir les rendes a partir dels salaris d'una forma menys conflictiva que ara". Per a CCOO s'ha d'assolir un acord ja no només per una qüestió de "justícia social, sinó d'eficàcia econòmica" per evitar una "devaluació salarial".

Sordo ha explicat que són "realistes" i que no estan plantejant una pujada de salaris d'acord amb la inflació del 10%, sinó que plantegen una pujada inicial per aquest any i la resta d'anys "jugar amb les clàusules de revisió salarial que permetin recuperar poder adquisitiu als treballadors".

Morts per l'onada de calor

D'altra banda, arran de la notícia de treballadors que han mort a causa de les altes temperatures d'aquests dies, Sordo ha insistit en la necessitat que les empreses complexin la llei de riscos laboral i que es deixi de "menystenir la calor". Per això, ha proposat que es "modifiquin les pautes, els horaris i les condicions de treball" dels empleats exposats a les altes temperatures.

"S'han de modificar les pautes, els horaris i les condicions de treball dels empleats exposats a les altes temperatures"

Per concloure, el secretari general de CCOO ha valorat les mesures anticrisi del govern espanyol i ha dit que són "poc ambicioses i millorables" perquè creu que haurien d'anar acompanyades de "mesures que controlin els preus sobretot dels productes bàsics".

Entrevista a Unai Sordo, secretari general de Comissions Obreres

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

Unai Sordo recepta un augment de sous a Espanya contra la inflació i per reactivar l'economia

El secretari general de Comissions Obreres alerta que l'encariment dels preus es mantindrà pels efectes de la guerra a Ucraïna

24 febrer 2022

Redacció