En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

Unai Sordo recepta un augment de sous a Espanya contra la inflació i per reactivar l'economia

El secretari general de Comissions Obreres alerta que l'encariment dels preus es mantindrà pels efectes de la guerra a Ucraïna

24 febrer 2022

Redacció

Comparteix

El secretari general de Comissions Obreres (CC OO), Unai Sordo, ha demanat un augment de sous a Espanya per combatre la inflació. En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', ha alertat que "les sancions a Rússia per l'agressió la Guerra a Ucraïna provocarà més conseqüències i incertesa econòmica imprevisibles", tot i que dubta que bloquegi l'economia.

Unai Sordo, secretari general de Comissions Obreres

"Ja hi ha hagut un augment del preu del gas i sabem que part de la inflació que pateixen els treballadors es deu a l'increment dels preus energètics, per la qual cosa és una pèssima notícia en termes generals", ha destacat Sordo.

El secretari general de CC OO ha demanat que, tot i ser ara mateix una situació complicada per la guerra a Ucraïna, "el Govern espanyol hauria d'intervenir al mercat energètic i contenir els preus per acabar amb les tendències inflacionistes". "Tenim un sistema d'assignació de preus energètics absurd. Paguem tota l'energia al preu de la forma més cara de produir i això és un despiporre", ha criticat.

"El Govern espanyol hauria d'intervenir al mercat energètic i contenir els preus per acabar amb les tendències inflacionistes"

Crisi al PP

Sobre els futurs canvis a la cúpula del Partit Popular, Sordo ha manifestat que Alberto Núñez Feijóo, com a possible relleu al lideratge dels populars, "és d'un perfil moderat i més qualificat per treure al Partit Popular d'aquest extremisme i polarització dels últims anys". "Però tinc dubtes", ha afegit.

Sordo ha apuntat que, de produir-se aquest moviment dins del partit, els espais de diàleg amb la patronal CEOE "serien més senzills". Tot i que, el secretari general de CC.OO. ha assenyalat que "els agents socials han tingut i tenen la maduresa per saber superar les pressions polítiques i per haver actuat durant la pandèmia amb una altura de mires en què la política no ho ha estat".

Reforma laboral

Sobre el vot erroni d'un diputat del PP a favor de la reforma laboral, Sordo ha criticat que "determinats partits van fer la lectura que no recolzant la reforma posaven en dificultats futures a una suposada candidata electoral", referint-se a la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz. "Aquesta forma de veure la política em sembla bastant de vol curt", ha valorat.

Sordo ha defensat que Espanya necessita que "hi hagi dues forces polítiques alternatives fortes en els espais progressistes o la suma de les dretes pot perfectament produir un govern central Partit Popular-Vox en menys de dos anys".

La setmana vinent comença la negociació de l'acord interconfederal per a la negociació col·lectiva pels pròxims tres anys. CC.OO. plantejarà un "manteniment i millora del poder adquisitiu dels sous en un espai de mig-llarg termini i no centrant-se en aquest trimestre o en els pròxims" perquè la situació actual és volàtil. Sordo espera que hi hagi consens, també amb la patronal.

Entrevista a Unai Sordo, secretari general de Comissions Obreres

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESCOLES

Sindicats educatius plantegen mobilitzacions contra l'avançament del curs

Un aula

Les escoles concertades garantiran l'atenció als alumnes fins a les 5 de la tarda durant el setembre

11 febrer 2022

Redacció

POLÍTICA

SOCIETAT

Pimec avisa que un acord per apujar el Salari Mínim Interprofessional sense la CEOE és una "molt mala notícia"

Salari Mínim Interprofessional

La vicepresidenta de la patronal, Emma Gumbert, demana el retorn del sistema de control habitual de baixes laborals per evitar el frau, tot i que desconeix si se n'han donat casos

9 febrer 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

Els sindicats creuen que hi ha una base per l'acord de la reforma laboral, tot i una legítima modificació

Camil Ros i Javier Pacheco, secretari general de la UGT i de CCOO respectivament.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', tant el Secretari General UGT Catalunya, Camil Ros, com el Secretari General de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, coincideixen que la reforma laboral s'hauria d'aprovar perquè hi ha bases suficients per a l'acord.

27 gener 2022

Redacció