En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Celia Rico: "M'agrada descobrir que es poden liderar els projectes des de l'acompanyament i l'escolta"

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'estrena 'Los pequeños amores', de la directora Celia Rico. Parlem amb ella de lideratge femení

7 març 2024

Redacció

Comparteix

Celia Rico ha passat per Ràdio Estel per parlar de lideratge femení. El 8 de març és el Dia de la Dona i un dia doblement especial per a Rico. La guionista, productora i directora de cinema estrena Los pequeños amores, la seva segona pel·lícula, que ja s'ha presentat al Festival de Màlaga amb bones crítiques i que competeix pel premi Bisnaga d'Or.

La directora de cinema Celia Rico, durant l'entrevista a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL
La directora de cinema Celia Rico, durant l'entrevista a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Rico assegura que de petita no sabia que hi havia dones directores i per això, tenia el desig de ser-ho sepultat en el seu interior. Però amb el pas dels anys, aquell desig es va fer gran. "Em vaig sentir regular treballant i després vaig veure que el desig de ser directora estava creixent en mi hi havia d'escoltar-lo".

No obstant això, la directora sí que reconeix que ara, la invisibilitat de les dones en el món del cinema s'està esvaint. "És molt poderós que les meves amigues que fan pel·lícules siguin els meus referents". En aquest sentit, totes juntes "ens acompanyem, ens qüestionem coses i veiem com podem canviar els models. "M'agrada descobrir que es poden liderar els projectes des de l'acompanyament i l'escolta". "Quan em veig arribant a aquests objectius, estic molt contenta", afegeix.

La síndrome de la impostora

La directora és conscient que "la societat és masclista" i per això "la indústria cinematogràfica també ho és". S'havia arribat a sentir una mica impostora, però ara ja no. "He deixat de sentir-me així. Quan era més jove em feia por dir que no sabia com es feia una cosa. Ara ho dic i m'adono que hi ha molta gent que tampoc no sap com es fa". "Mostrar els dubtes ens fa fortes i desvesteix molta gent del rol que tot ho sap", continua.

Què necessiten les dones directores?

Com podríem eliminar el masclisme del món del cinema? Rico creu que és una qüestió de diners, però no només d'això. "Ens cal més pressupost, més temps per poder fer pel·lícules de qualitat i poder equivocar-nos amb llibertat". Tot va molt a poc a poc i el biaix de gènere està present cada dia. Rico explica una anècdota que va acabar "d'una forma amorosa i divertida" en dir-li a un home que buscava un home director enlloc d'una dona, que "el lideratge no ha de ser una persona fent crits".

Celia Rico: "M'agrada descobrir que es poden liderar els projectes des de l'acompanyament i l'escolta"

0:00 / 0:00

Més actualitat

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

CONFAVC: "Catalunya està a les beceroles amb la retirada de l'amiant"

Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, lamenta que només 35 municipis catalans tinguin un cens d'amiant

15 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció