En directe

El diumenge a Montserrat

RÀDIO ESTEL

Com afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat

Un 65% dels espanyols pateixen el que es coneix com a trastorn postvacances, segons un estudi de Sanitas. D’aquests, un 20% es recuperen en dos…

6 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Un 65% dels espanyols pateixen el que es coneix com a trastorn postvacances, segons un estudi de Sanitas. D’aquests, un 20% es recuperen en dos dies, i un 35% poden trigar fins a dues setmanes. Hem preguntat a la Professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, Mireia Cabero, com afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat.
"Són reaccions naturals i normals una vegada la persona deixa les vacances i torna a la seva rutina professional, com cansament, mandra, enyorança.... D’entrada són reaccions que no ens cal alarmar", ha explicat Cabero a la secció Píndoles per Crèixer del programa Fórmula Estel. "Esdevé un problema quan la persona viu com un problema tornar a treballar i tenir la seva rutina. Ens indica que la persona no viu amb satisfacció, no viu agradablement la vida que s’ha construit".
Els psicòlegs i coach veuen darrera d'aquestes emocions una informació valuosa: "De fet, sempre, el malestar emocional, aplicat a la feina, a la rutina, al marit, als fills, a un mateix... ens indica que hi ha alguna cosa que no funciona i que no va bé. Per això serveixen les emocions: perquè ens marquen quan allò és el que volem o allò que no ens funciona", relatava Mireia Cabero aquest dimarts a RàdioEstel.
Per a afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat, la psicòloga i coach ha exposat dos nivells:
1. El conductual. Per exemple: anar a dormir uns dies abans més d’hora.
2. L'emocional: Generant emocions positives que juguin al nostre favor. 
La tornada a l’escola
“Cal conèixer bé els nostres fills, saber quines coses són les que els il·lusionen quan van a l’escola: retrobar companys, extraescolars, el que fan al pati, alguna assignatura, algun mestre… i fer-los veure que això és el que recuperaran. De manera que quan posem a la seva ment totes aquestes experiències que a ells els il·lusiona en principi estem generant una emocionalitat a favor de tornar a l’escola”. 
Escolta l’entrevista a Mireia Cabero (minut 45)

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció