En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Com afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat

Un 65% dels espanyols pateixen el que es coneix com a trastorn postvacances, segons un estudi de Sanitas. D’aquests, un 20% es recuperen en dos…

6 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Un 65% dels espanyols pateixen el que es coneix com a trastorn postvacances, segons un estudi de Sanitas. D’aquests, un 20% es recuperen en dos dies, i un 35% poden trigar fins a dues setmanes. Hem preguntat a la Professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, Mireia Cabero, com afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat.
"Són reaccions naturals i normals una vegada la persona deixa les vacances i torna a la seva rutina professional, com cansament, mandra, enyorança.... D’entrada són reaccions que no ens cal alarmar", ha explicat Cabero a la secció Píndoles per Crèixer del programa Fórmula Estel. "Esdevé un problema quan la persona viu com un problema tornar a treballar i tenir la seva rutina. Ens indica que la persona no viu amb satisfacció, no viu agradablement la vida que s’ha construit".
Els psicòlegs i coach veuen darrera d'aquestes emocions una informació valuosa: "De fet, sempre, el malestar emocional, aplicat a la feina, a la rutina, al marit, als fills, a un mateix... ens indica que hi ha alguna cosa que no funciona i que no va bé. Per això serveixen les emocions: perquè ens marquen quan allò és el que volem o allò que no ens funciona", relatava Mireia Cabero aquest dimarts a RàdioEstel.
Per a afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat, la psicòloga i coach ha exposat dos nivells:
1. El conductual. Per exemple: anar a dormir uns dies abans més d’hora.
2. L'emocional: Generant emocions positives que juguin al nostre favor. 
La tornada a l’escola
“Cal conèixer bé els nostres fills, saber quines coses són les que els il·lusionen quan van a l’escola: retrobar companys, extraescolars, el que fan al pati, alguna assignatura, algun mestre… i fer-los veure que això és el que recuperaran. De manera que quan posem a la seva ment totes aquestes experiències que a ells els il·lusiona en principi estem generant una emocionalitat a favor de tornar a l’escola”. 
Escolta l’entrevista a Mireia Cabero (minut 45)

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024