En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Com afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat

Un 65% dels espanyols pateixen el que es coneix com a trastorn postvacances, segons un estudi de Sanitas. D’aquests, un 20% es recuperen en dos…

6 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Un 65% dels espanyols pateixen el que es coneix com a trastorn postvacances, segons un estudi de Sanitas. D’aquests, un 20% es recuperen en dos dies, i un 35% poden trigar fins a dues setmanes. Hem preguntat a la Professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, Mireia Cabero, com afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat.
"Són reaccions naturals i normals una vegada la persona deixa les vacances i torna a la seva rutina professional, com cansament, mandra, enyorança.... D’entrada són reaccions que no ens cal alarmar", ha explicat Cabero a la secció Píndoles per Crèixer del programa Fórmula Estel. "Esdevé un problema quan la persona viu com un problema tornar a treballar i tenir la seva rutina. Ens indica que la persona no viu amb satisfacció, no viu agradablement la vida que s’ha construit".
Els psicòlegs i coach veuen darrera d'aquestes emocions una informació valuosa: "De fet, sempre, el malestar emocional, aplicat a la feina, a la rutina, al marit, als fills, a un mateix... ens indica que hi ha alguna cosa que no funciona i que no va bé. Per això serveixen les emocions: perquè ens marquen quan allò és el que volem o allò que no ens funciona", relatava Mireia Cabero aquest dimarts a RàdioEstel.
Per a afrontar de manera positiva el retorn a la quotidianitat, la psicòloga i coach ha exposat dos nivells:
1. El conductual. Per exemple: anar a dormir uns dies abans més d’hora.
2. L'emocional: Generant emocions positives que juguin al nostre favor. 
La tornada a l’escola
“Cal conèixer bé els nostres fills, saber quines coses són les que els il·lusionen quan van a l’escola: retrobar companys, extraescolars, el que fan al pati, alguna assignatura, algun mestre… i fer-los veure que això és el que recuperaran. De manera que quan posem a la seva ment totes aquestes experiències que a ells els il·lusiona en principi estem generant una emocionalitat a favor de tornar a l’escola”. 
Escolta l’entrevista a Mireia Cabero (minut 45)

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció