En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Comença la Jornada Mundial de la Joventut

“Ser sants no és un mite, és una realitat palpable.” Així ho ha assegurat l’arquebisbe de Panamà, Mons. José Domingo Ulloa, en la missa d’obertura…

23 gener 2019

AICA

Comparteix

Ser sants no és un mite, és una realitat palpable.” Així ho ha assegurat l’arquebisbe de Panamà, Mons. José Domingo Ulloa, en la missa d’obertura de la XXXI Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), que durarà fins al proper diumenge 27.

“Estem preparats per rebre-us, per compartir les vostres tradicions, la riquesa multiètnica i pluricultural, però molt especialment per compartir l’alegria de la fe en un Déu, que actua entre nosaltres, en la nostra història personal i comunitària”, ha dit l’arquebisbe Ulloa davant d'unes 75.000 persones.

El prelat ha animat els participants de la JMJ a guadir de les diferents activitats que es proposen per a aquests dies: catequesis, festivals musicals i teatrals, i especialment a trobar-se amb Déu en la confessió i en les celebracions litúrgiques.

Mons. Ulloa ha considerat que el temps que vivim és com en “espera de la primavera juvenil” perquè “estem plenament convençuts que els veritables protagonistes per als canvis i les transformacions que requereix la humanitat i l’Església són a les vostres mans, en les vostres capacitats, en la vostra visió d’un món millor”.

La JMJ se celebra sota el lema “Heus aquí l’esclava del Senyor, que es faci en mi segons la vostra paraula”. Per això, l’arquebisbe ha animat a mirar Maria com a “model confiable a seguir per la seva disponibilitat i servei al pla de Déu”. I ha afegit: “En els ulls de Maria, cada jove pot redescobrir la bellesa del discerniment; en el seu cor pot experimentar la tendresa de la intimitat i la valentia del testimoni i de la missió.”

En aquestes jornades, per primer cop hi ha un espai específic per a joves indígenes i afrodescendents. Per a ells també ha tingut unes paraules l’arquebisbe de Panamà: “Líders de diferents religions i ideologies han mostrat la seva capacitat de generar plegats respostes a la seva situació de discriminació i exclusió demanant polítiques públiques en el marc de la justícia, l’educació, el treball i la reivindicació de la dona des de la seva cultura i etnicitat, no només en els espais socials sinó també religiosos.”

Finalment, l’arquebisbe Ulloa ha demanat als joves que no tinguin por, sinó que tinguin “el coratge de ser sants en el món d’avui” per poder “demostrar al món que és possible ser feliç amb poc, perquè Jesucrist, la raó de la nostra felicitat, ja ens va guanyar la vida eterna amb la seva resurrecció”.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció