En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Sense categoria

SOCIETAT

CCOO de Catalunya creu que el govern ha d'obligar a les empreses elèctriques a pagar part de les pujades

El president del sindicat ASAJA de Lleida, Pere Roqué, alerta que hi ha pagesos que s’estan plantejant no engegar el tractor perquè no els surt a compte

23 març 2022

Redacció

Comparteix

L’aturada indefinida dels transportistes continua en peu i els seus efectes es noten. Algunes empreses agroalimentàries han hagut d’aturar la seva producció i les de gran consum han alertat que s’està posant en clar risc l’abastiment de productes, i també el futur de milers de negocis i llocs de treball

Davant l’augment del preu de l’energia i els carburants, els transportistes exigeixen al govern espanyol que mogui fitxa i freni aquesta escalada de preus. En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, ha manifestat que “no és moment de desposseïr-nos dels impostos” i insta el govern espanyol que siguin les empreses energètiques i les d’hidrocarburs les que paguin gran part de les factures. Pachecho ha exposat que “les empreses elèctriques, mantenint el seu oligopoli i el seu model de tarifa elèctrica, augmenten el preu de l’energia amb una voluntat política de negoci provocant una inflació en la sortida d’una crisi sanitària”.

"Les empreses elèctriques, mantenint el seu oligopoli i el seu model de tarifa elèctrica, augmenten el preu de l'energia amb una voluntat política de negoci provocant una inflació en la sortida d'una crisi sanitària."

Entrevista al secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco

0:00 / 0:00


En aquest sentit, el president del sindicat l’associació ASAJA de Lleida, Pere Roqué, ha avisat que molts pagesos s’estan plantejant no engegar el tractor. En una entrevista també a Ràdio Estel, Roqué ha explicat que moure el tractor suposa una despesa de més del 70% del que costava l’any passat i ha indicat que el sector treballa un 30% per sota del preu de cost. Roqué ha afegit que la pujada dels hidrocarburs i la reforma laboral entre altres, ha provocat que el sector estigui en una de les crisis econòmiques més importants dels últims 30 anys. El president d’ASAJA també ha lamentat que la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, encara no s’hagi reunit amb el sector per desencallar la situació.

Entrevista al president del sindicat l’associació ASAJA de Lleida, Pere Roqué

0:00 / 0:00

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció