En directe

Cocodril Club

ECONOMIA I FINANCES

Comissions Obreres assegura que "la patronal està jugant per si arriba un altre govern que els hi sigui més favorable" 

Des d’UGT diuen que els acords salarials han d’arribar abans de l’estiu i amenacen amb vagues

2 maig 2023

Redacció

Comparteix

La secretària d’Acció Sindical i Transicions Justes de Comissions Obreres, Cristina Torre, ha assegurat en una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel que “la patronal està fent moviments polítics, sembla que ja no interessa el diàleg social, només quan s’embutxaquen diners. Estan jugant per veure si arriba un altre govern que els hi sigui més favorable”. Cristina Torre ha apuntat que la patronal els empeny a fer vagues i ha afegit que “pensen que poden fer el que els dona la gana perquè la gent no es mourà i no és així. Torre ha detallat que “la negociació col·lectiva té uns tempos i els convenis que no es puguin tancar abans de l’estiu portarien cap a una gran mobilització amb convocatòries de vagues sectorials a la tardor”.


En aquest sentit, la secretària de Polítiques Sindicals de la UGT,  Núria Gilgado, en una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel ha apuntat que “els acords en matèria salarial haurien d’arribar abans de l’estiu”, i ha afegit que “les patronals s’han d’asseure a la taula de negociació perquè la situació és urgent”. UGT amenaça amb vagues si això no passa “o la patronal s’obre a negociar o entrarem en un període de vagues importants”, ha dit Núria Gilgado. “On hem aconseguit pujades importants del conveni col·lectiu és allà on ens hem mobilitzat. Hem de pressionar la patronal”, ha conclòs Gilgado. 

Sobre la problemàtica amb les proves per al nous funcionaris de la Generalitat 

Aquest dissabte 13.581 persones estaven convocades a les proves per als nous funcionaris de la Generalitat, però segons van denunciar diversos sindicats, hi va haver retards, es van arribar a cancel·lar exàmens i es va violar l'anonimat dels exàmens.  

Núria Gilgado, del sindicat UGT, creu que “un dels principals errors ha estat externalitzar el servei” i ha afegit que “s’haurien de repetir els exàmens”. Una opinió que comparteix Cristina Torre, de CCOO, que diu que “les proves que hagin incomplert els drets de les persones que es presentaven s’han de repetir de manera immediata. No podem marxar de vacances sense solucionar-ho".  

Entrevista a Núria Gilgado (UGT) i a Cristina Torre (CC OO)

0:00 / 0:00

Més actualitat

SINDICATS

CCOO acusa la patronal de bloquejar el pacte de rendes i l’acord pel Salari Mínim Interprofessional

Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

El secretari general a Catalunya, Javier Pacheco, subratlla que "el problema no és econòmic, sinó el posicionament polític de la patronal"

22 desembre 2022

Redacció