En directe

Fabricació Pròpia

SINDICATS

CCOO acusa la patronal de bloquejar el pacte de rendes i l’acord pel Salari Mínim Interprofessional

El secretari general a Catalunya, Javier Pacheco, subratlla que "el problema no és econòmic, sinó el posicionament polític de la patronal"

22 desembre 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dimecres s'ha celebrat la primera reunió entre el govern i els sindicats per negociar la pujada del salari mínim interprofessional, sense la presència dels representants de les empreses CEOE i Cepyme, que ja havien anunciat que no hi anirien. Davant d'aquesta absència, el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Javier Pacheco, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', diu que està "emprenyat perquè les patronals només van on poden parar la mà".

Javier Pacheco, secretari de Comissions Obreres de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel
Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres, als estudis de Ràdio Estel el 22 de desembre de 2022.

En aquest sentit, Pacheco reitera que el problema per aprovar el pacte de rendes i l'acord pel Salari Mínim Interprofessional (SMI) "no és econòmic", sinó, precisament, "el posicionament polític de la patronal". El secretari general creu que si els empresaris no arriben a una resposta concertada, "la resposta ha de ser conflictiva".

El Govern confia a arribar a un acord amb els agents socials el 2023. Per tot, els experts de Treball reclamen apujar el salari mínim d'entre el 4,6 i el 8,2%, fins als 1.082 euros, amb una revisió cada sis mesos per la incertesa econòmica derivada de la inflació. Javier Pacheco explica que "l'esforç per aprovar l'acord del salari mínim interprofessional l'han de fer les empreses i aquí les patronals desapareixen".

D'altra banda, des de Comissions Obreres de Catalunya confien que en el Consell de Ministres de la setmana que ve s'aprovin mesures directes pels productes bàsics. Sobre la possible retirada dels 20 cèntims de descompte en el preu de carburant, Javier Pacheco apunta que "s'ha de donar abans capacitat de menjar en condicions que de moure el cotxe". Amb tot, el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya insta al govern a aprovar els pressupostos pel 2023 abans de l'1 de febrer, perquè si no ho fa "serà un problema".

Entrevista a Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

COVID

POLÍTICA

SOCIETAT

Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya, no descarta una mobilització als carrers si el govern no avança en la reforma laboral

En una entrevista a Ràdio Estel, el líder sindical opina que no tindria sentit demanar el Certificat Covid als centres de treball

25 octubre 2021

POLÍTICA

Sense categoria

SOCIETAT

Javier Pacheco: "Confio que en tres dies es concretaran les empreses per substituir Nissan"

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el secretari general de CCOO de Catalunya defensa el projecte de manteniment de vehicles militars blindats del consorci Tess Defence.

14 desembre 2021

Redacció

ACTUALITAT

Sense categoria

SOCIETAT

CCOO de Catalunya creu que el govern ha d'obligar a les empreses elèctriques a pagar part de les pujades

El president del sindicat ASAJA de Lleida, Pere Roqué, alerta que hi ha pagesos que s’estan plantejant no engegar el tractor perquè no els surt a compte

23 març 2022

Redacció