En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

"Crec que la Política o la pre-política també és terreny dels bisbes"

Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada a Tiana, van publicar aquest divendres una nota en què mostren preocupació per…

19 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada a Tiana, van publicar aquest divendres una nota en què mostren preocupació per la situació de presó preventiva d'alguns antics membres del Govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials i demanen "una reflexió serena sobre aquest fet en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la qual no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats". N’hem parlat aquest dilluns amb el periodista Marcel Joan, membre del Grup Sant Jordi i secretari del capítol de Barcelona de la Fundació Centesimus Annus de El Vaticà: "Crec que és una nota equilibrada, positiva, ponderada i que l’hem de valorar globalment de forma positiva. Algun aspecte, com el dels presos polítics, que és la meva personal consideració, m'hauria agradat que siguessin més ferms per denunciar una situació injusta, però també entenc que hi ha diferents sensibilitats a l'Església". Marcel Joan ha explicat que la Fundació Centesimus Annus es dedica sobretot a la doctrina social de l’Església, i que la política forma part d’aquesta Doctrina Social: “Crec que els bisbes, el seu terreny, també és el polític, amb majúscules, o la pre-política, depén com es miri”.
Aquest diumenge va fer un any de la manifestació Volem acollir de Casa Nostra Casa Vostra. Àngel Miret, coordinador per a l’Ajuda als Refugiats de la Generalitat, ha fet El Comentari de l’Actualitat: "Vam manifestar el nostre malestar a les institucions espanyoles i europees i la voluntat d’acollir-los: amb molta ingenuitat, i més bona voluntat que possiblement un compromís sòlid”, ha expressat Miret.
Marta Rovira i Marta Pascal han obert una setmana de declaracions al Tribunal Suprem. Per això, des d’Andorra, Eulogi Broto, jurista i professor de l’ISCREB també ha comentat l’actualitat judicial a la Fórmula Estel.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció