En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Crec que la Política o la pre-política també és terreny dels bisbes"

Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada a Tiana, van publicar aquest divendres una nota en què mostren preocupació per…

19 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada a Tiana, van publicar aquest divendres una nota en què mostren preocupació per la situació de presó preventiva d'alguns antics membres del Govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials i demanen "una reflexió serena sobre aquest fet en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la qual no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats". N’hem parlat aquest dilluns amb el periodista Marcel Joan, membre del Grup Sant Jordi i secretari del capítol de Barcelona de la Fundació Centesimus Annus de El Vaticà: "Crec que és una nota equilibrada, positiva, ponderada i que l’hem de valorar globalment de forma positiva. Algun aspecte, com el dels presos polítics, que és la meva personal consideració, m'hauria agradat que siguessin més ferms per denunciar una situació injusta, però també entenc que hi ha diferents sensibilitats a l'Església". Marcel Joan ha explicat que la Fundació Centesimus Annus es dedica sobretot a la doctrina social de l’Església, i que la política forma part d’aquesta Doctrina Social: “Crec que els bisbes, el seu terreny, també és el polític, amb majúscules, o la pre-política, depén com es miri”.
Aquest diumenge va fer un any de la manifestació Volem acollir de Casa Nostra Casa Vostra. Àngel Miret, coordinador per a l’Ajuda als Refugiats de la Generalitat, ha fet El Comentari de l’Actualitat: "Vam manifestar el nostre malestar a les institucions espanyoles i europees i la voluntat d’acollir-los: amb molta ingenuitat, i més bona voluntat que possiblement un compromís sòlid”, ha expressat Miret.
Marta Rovira i Marta Pascal han obert una setmana de declaracions al Tribunal Suprem. Per això, des d’Andorra, Eulogi Broto, jurista i professor de l’ISCREB també ha comentat l’actualitat judicial a la Fórmula Estel.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció