En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Crida global del Papa a "oferir al món un fort testimoni del nostre interès comú per la pau i la reconciliació entre els pobles"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que, "seguint l'exemple de Sant Francesc, home de fraternitat i de mansuetud, estem tots cridats a oferir al món…

18 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest diumenge que, "seguint l'exemple de Sant Francesc, home de fraternitat i de mansuetud, estem tots cridats a oferir al món un fort testimoni del nostre interès comú per la pau i la reconciliació entre els pobles". Al final de l'Àngelus, Francesc ha recordat que aquest dimarts visitarà la ciutat italiana d'Assís, amb motiu de la Trobada Interreligiosa de Pregària per la Pau, 30 anys després de la històrica reunió convocada per Sant Joan Pau II. En aquesta línia, ha fet una invitació "a les parròquies, a les associacions eclesials i a tots els fidels del món perquè visquin aquest dia com una jornada de pregària per la pau".
D'altra banda, el bisbe de Roma ha comentat que "aquest dissabte, a Codrongianos (Sardenya), va ser proclamada beata Elisabetta Sanna, una mare de família que es va quedar vídua i que es va dedicar totalment a la pregària i al servei dels malalts i dels pobres". El pontífex ha destacat que "el seu testimoni és model de caritat evangèlica animada per la fe". També el Sant Pare ha dit que "aquest mateix diumenge, a Gènova, es clausurava el Congrés Eucarístic italià. Ha expressat el seu desig que "aquest esdeveniment de gràcia renovi la fe del poble italià en el Santíssim Sagrament de l'Eucaristia, en el qual adorem el Crist que és font de vida i d'esperança per a tots els homes".
Francesc contraposa la corrupció amb el compartir
Dins la mateixa estona de pregària mariana, Francesc ha explicat, a partir del fragment de l'evangeli corresponent a aquest diumenge XXV durant l'any, que "Jesús ens anima a fer una elecció clara entre ell i l'esperit del món, entre la lògica de la corrupció i de l'avarícia i la de la rectitud i del compartir". El Papa ha subratllat que "Jesús ens convida a reflexionar sobre dos estils de vida contraposats: el mundà i el de l'Evangeli". I ha afegit ho fa mitjançant la narració de la paràbola de l'administrador infidel i corrupte, que és lloat per l'home ric, malgrat la seva deshonestedat. El Sant Pare ha assegurat que "aquesta mundanitat es manifesta amb actituds de corrupció, d'engany i de prepotència que constitueixen el camí més equivocat, el del pecat, tot i que aquest sigui més còmode de seguir".
Finalment destaquem que, abans de l'Àngelus, el Papa ha presidit aquest diumenge al matí l'Eucaristia, a la basílica de Sant Pere del Vaticà, amb motiu del bicentenari del Cos de Gendarmeria Vaticà.  En l'homilia, ha presentat tres tipus de persones: l'explotador, l'estafador i l'home fidel, exposats per les lectures bíbliques del dia. Adreçant-se als gendarmes, Francesc els ha recordat que celebren precisament "els 200 anys de servei contra l'estafa, contra els estafadors i contra els explotadors". També els ha agraït el seu servei, "que ha de ser reconegut per tothom" i que intenta "no només que les coses vagin bé, sinó que siguin realitzades amb caritat, amb tendresa i fins i tot amb el risc de perdre la vida".

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024