En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Crida global del Papa a "oferir al món un fort testimoni del nostre interès comú per la pau i la reconciliació entre els pobles"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que, "seguint l'exemple de Sant Francesc, home de fraternitat i de mansuetud, estem tots cridats a oferir al món…

18 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest diumenge que, "seguint l'exemple de Sant Francesc, home de fraternitat i de mansuetud, estem tots cridats a oferir al món un fort testimoni del nostre interès comú per la pau i la reconciliació entre els pobles". Al final de l'Àngelus, Francesc ha recordat que aquest dimarts visitarà la ciutat italiana d'Assís, amb motiu de la Trobada Interreligiosa de Pregària per la Pau, 30 anys després de la històrica reunió convocada per Sant Joan Pau II. En aquesta línia, ha fet una invitació "a les parròquies, a les associacions eclesials i a tots els fidels del món perquè visquin aquest dia com una jornada de pregària per la pau".
D'altra banda, el bisbe de Roma ha comentat que "aquest dissabte, a Codrongianos (Sardenya), va ser proclamada beata Elisabetta Sanna, una mare de família que es va quedar vídua i que es va dedicar totalment a la pregària i al servei dels malalts i dels pobres". El pontífex ha destacat que "el seu testimoni és model de caritat evangèlica animada per la fe". També el Sant Pare ha dit que "aquest mateix diumenge, a Gènova, es clausurava el Congrés Eucarístic italià. Ha expressat el seu desig que "aquest esdeveniment de gràcia renovi la fe del poble italià en el Santíssim Sagrament de l'Eucaristia, en el qual adorem el Crist que és font de vida i d'esperança per a tots els homes".
Francesc contraposa la corrupció amb el compartir
Dins la mateixa estona de pregària mariana, Francesc ha explicat, a partir del fragment de l'evangeli corresponent a aquest diumenge XXV durant l'any, que "Jesús ens anima a fer una elecció clara entre ell i l'esperit del món, entre la lògica de la corrupció i de l'avarícia i la de la rectitud i del compartir". El Papa ha subratllat que "Jesús ens convida a reflexionar sobre dos estils de vida contraposats: el mundà i el de l'Evangeli". I ha afegit ho fa mitjançant la narració de la paràbola de l'administrador infidel i corrupte, que és lloat per l'home ric, malgrat la seva deshonestedat. El Sant Pare ha assegurat que "aquesta mundanitat es manifesta amb actituds de corrupció, d'engany i de prepotència que constitueixen el camí més equivocat, el del pecat, tot i que aquest sigui més còmode de seguir".
Finalment destaquem que, abans de l'Àngelus, el Papa ha presidit aquest diumenge al matí l'Eucaristia, a la basílica de Sant Pere del Vaticà, amb motiu del bicentenari del Cos de Gendarmeria Vaticà.  En l'homilia, ha presentat tres tipus de persones: l'explotador, l'estafador i l'home fidel, exposats per les lectures bíbliques del dia. Adreçant-se als gendarmes, Francesc els ha recordat que celebren precisament "els 200 anys de servei contra l'estafa, contra els estafadors i contra els explotadors". També els ha agraït el seu servei, "que ha de ser reconegut per tothom" i que intenta "no només que les coses vagin bé, sinó que siguin realitzades amb caritat, amb tendresa i fins i tot amb el risc de perdre la vida".

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció