En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

Crida global del Papa a "oferir al món un fort testimoni del nostre interès comú per la pau i la reconciliació entre els pobles"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que, "seguint l'exemple de Sant Francesc, home de fraternitat i de mansuetud, estem tots cridats a oferir al món…

18 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest diumenge que, "seguint l'exemple de Sant Francesc, home de fraternitat i de mansuetud, estem tots cridats a oferir al món un fort testimoni del nostre interès comú per la pau i la reconciliació entre els pobles". Al final de l'Àngelus, Francesc ha recordat que aquest dimarts visitarà la ciutat italiana d'Assís, amb motiu de la Trobada Interreligiosa de Pregària per la Pau, 30 anys després de la històrica reunió convocada per Sant Joan Pau II. En aquesta línia, ha fet una invitació "a les parròquies, a les associacions eclesials i a tots els fidels del món perquè visquin aquest dia com una jornada de pregària per la pau".
D'altra banda, el bisbe de Roma ha comentat que "aquest dissabte, a Codrongianos (Sardenya), va ser proclamada beata Elisabetta Sanna, una mare de família que es va quedar vídua i que es va dedicar totalment a la pregària i al servei dels malalts i dels pobres". El pontífex ha destacat que "el seu testimoni és model de caritat evangèlica animada per la fe". També el Sant Pare ha dit que "aquest mateix diumenge, a Gènova, es clausurava el Congrés Eucarístic italià. Ha expressat el seu desig que "aquest esdeveniment de gràcia renovi la fe del poble italià en el Santíssim Sagrament de l'Eucaristia, en el qual adorem el Crist que és font de vida i d'esperança per a tots els homes".
Francesc contraposa la corrupció amb el compartir
Dins la mateixa estona de pregària mariana, Francesc ha explicat, a partir del fragment de l'evangeli corresponent a aquest diumenge XXV durant l'any, que "Jesús ens anima a fer una elecció clara entre ell i l'esperit del món, entre la lògica de la corrupció i de l'avarícia i la de la rectitud i del compartir". El Papa ha subratllat que "Jesús ens convida a reflexionar sobre dos estils de vida contraposats: el mundà i el de l'Evangeli". I ha afegit ho fa mitjançant la narració de la paràbola de l'administrador infidel i corrupte, que és lloat per l'home ric, malgrat la seva deshonestedat. El Sant Pare ha assegurat que "aquesta mundanitat es manifesta amb actituds de corrupció, d'engany i de prepotència que constitueixen el camí més equivocat, el del pecat, tot i que aquest sigui més còmode de seguir".
Finalment destaquem que, abans de l'Àngelus, el Papa ha presidit aquest diumenge al matí l'Eucaristia, a la basílica de Sant Pere del Vaticà, amb motiu del bicentenari del Cos de Gendarmeria Vaticà.  En l'homilia, ha presentat tres tipus de persones: l'explotador, l'estafador i l'home fidel, exposats per les lectures bíbliques del dia. Adreçant-se als gendarmes, Francesc els ha recordat que celebren precisament "els 200 anys de servei contra l'estafa, contra els estafadors i contra els explotadors". També els ha agraït el seu servei, "que ha de ser reconegut per tothom" i que intenta "no només que les coses vagin bé, sinó que siguin realitzades amb caritat, amb tendresa i fins i tot amb el risc de perdre la vida".

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció