En directe

Camins

EDITORIAL

Crist Ressuscitat ho abraça i ho il·lumina tot

A la Vetlla Pasqual, després de la primera lectura delllibre del Gènesi, es canta: «Quan envieu el vostre alè reneix la creació / irenoveu la…

30 març 2021

Redacció

Comparteix

A la Vetlla Pasqual, després de la primera lectura delllibre del Gènesi, es canta: «Quan envieu el vostre alè reneix la creació / irenoveu la vida sobre la terra.» Com ressonen en nosaltres aquestes paraules!Com esperem un renaixement de la creació! Durant els mesos de confinament, elsqui tenen el privilegi de viure voltats de natura, han observat com n’ha estat,de diferent, el comportament dels animalons, talment com si sentissin querecuperen els seus espais propis, massa sovint envaïts per la presència humana.

Diu el papa Francesc, fent-se ressò d’un gran pensador, elP. Teilhard de Chardin, a la Laudato Si: «El fi de la marxa de l’univers radicaen la plenitud de Déu, que ja ha estat assolida per Crist ressuscitat, eix dela maduració universal. El fi últim de les altres criatures no som nosaltres.Però totes avancen, juntament amb nosaltres i a través de nosaltres, cap alterme comú, que és Déu, en una plenitud transcendent en què Crist ressuscitatho abraça i il·lumina tot.» Aprenguem, com feia Antoni Gaudí, del llibre obertde la natura: «Perquè cada criatura reflecteix alguna cosa de Déu i té unmissatge per ensenyar-nos» (LS).

Avui celebrem la gran resposta de Déu Pare a la mort—aparentment absurda i escandalosa— de Jesús en la Creu. Diu mossèn Rius-Camps,col·laborador del setmanari, «”quan resplendeixi el sol del primer dia d’unanova setmana”, no anirem al sepulcre, com feren Maria Magdalena i Maria, lamare de Jesús, perquè aquell sepulcre ha quedat buit per sempre. Però el mateixàngel del Senyor ha fet rodolar la llosa que pesava sobre els nostres caps i s’haassegut damunt d’ella per impartir-nos una lliçó. Igual que s’adreçà a aquellesdones espaordides, l’àngel, com a portaveu de Jesús ressuscitat, ens asserenaen aquests moments en què estem estressats per tantes i tantes males notíciesque no paren de comptar morts o gent infectada per un virus diminut que haqüestionat les nostres seguretats».

Per difícils que siguin els moments que ens toqui viure,tinguem la seguretat que Crist ha assumit en ell mateix aquest món material iara, ressuscitat, habita en la intimitat de cada ésser, l’embolcalla amb el seuafecte i l’omple amb la seva llum.

Benvolguts lectors, us desitgem que allí on us trobeu,pugueu viure una bona Pasqua. També els deixebles de Jesús, després d’uns diestristos de foscor i aïllament, van experimentar la proximitat lluminosa il’alegria exultant del Ressuscitat que els va canviar la vida. Bona Pasqua!

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció