En directe

Fabricació Pròpia

EDITORIAL

Crist Ressuscitat ho abraça i ho il·lumina tot

A la Vetlla Pasqual, després de la primera lectura delllibre del Gènesi, es canta: «Quan envieu el vostre alè reneix la creació / irenoveu la…

30 març 2021

Redacció

Comparteix

A la Vetlla Pasqual, després de la primera lectura delllibre del Gènesi, es canta: «Quan envieu el vostre alè reneix la creació / irenoveu la vida sobre la terra.» Com ressonen en nosaltres aquestes paraules!Com esperem un renaixement de la creació! Durant els mesos de confinament, elsqui tenen el privilegi de viure voltats de natura, han observat com n’ha estat,de diferent, el comportament dels animalons, talment com si sentissin querecuperen els seus espais propis, massa sovint envaïts per la presència humana.

Diu el papa Francesc, fent-se ressò d’un gran pensador, elP. Teilhard de Chardin, a la Laudato Si: «El fi de la marxa de l’univers radicaen la plenitud de Déu, que ja ha estat assolida per Crist ressuscitat, eix dela maduració universal. El fi últim de les altres criatures no som nosaltres.Però totes avancen, juntament amb nosaltres i a través de nosaltres, cap alterme comú, que és Déu, en una plenitud transcendent en què Crist ressuscitatho abraça i il·lumina tot.» Aprenguem, com feia Antoni Gaudí, del llibre obertde la natura: «Perquè cada criatura reflecteix alguna cosa de Déu i té unmissatge per ensenyar-nos» (LS).

Avui celebrem la gran resposta de Déu Pare a la mort—aparentment absurda i escandalosa— de Jesús en la Creu. Diu mossèn Rius-Camps,col·laborador del setmanari, «”quan resplendeixi el sol del primer dia d’unanova setmana”, no anirem al sepulcre, com feren Maria Magdalena i Maria, lamare de Jesús, perquè aquell sepulcre ha quedat buit per sempre. Però el mateixàngel del Senyor ha fet rodolar la llosa que pesava sobre els nostres caps i s’haassegut damunt d’ella per impartir-nos una lliçó. Igual que s’adreçà a aquellesdones espaordides, l’àngel, com a portaveu de Jesús ressuscitat, ens asserenaen aquests moments en què estem estressats per tantes i tantes males notíciesque no paren de comptar morts o gent infectada per un virus diminut que haqüestionat les nostres seguretats».

Per difícils que siguin els moments que ens toqui viure,tinguem la seguretat que Crist ha assumit en ell mateix aquest món material iara, ressuscitat, habita en la intimitat de cada ésser, l’embolcalla amb el seuafecte i l’omple amb la seva llum.

Benvolguts lectors, us desitgem que allí on us trobeu,pugueu viure una bona Pasqua. També els deixebles de Jesús, després d’uns diestristos de foscor i aïllament, van experimentar la proximitat lluminosa il’alegria exultant del Ressuscitat que els va canviar la vida. Bona Pasqua!

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció