En directe

Fabricació Pròpia

CÀRITAS

ESGLÉSIA

Cristóbal López sobre el paper de la dona a l’Església: “La seva presència és evident, haurà de créixer encara més” 

En una entrevista a Ràdio Estel, l’arquebisbe de Rabat, participant de la setzena assemblea general del Sínode, ha manifestat que la guerra entre Israel i Hamàs a Palestina, "personalment em dol, pateixo pel poble palestí, el porto al cor”

16 octubre 2023

Comparteix
Cristóbal López sobre el paper de la dona a l’Església

La setzena assemblea general del Sínode continua fent camí amb els prop de 360 participants com a pares sinodals. Un d'ells és l'arquebisbe de Rabat, el cardenal Cristóbal López, un salesià que va néixer a Vélez Rubio (Almeria) el 1952 i des de petit es va establir a Badalona. En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, el cardenal López ha defensat que “la presència de la dona a l’Església és evident” i que “haurà de créixer encara més”. Cristóbal López ha manifestat que “s’aniran acostumant a un fet que ara és natural i lògic”, però ha apuntat que desconeix si es donarà llum verda al diaconat femení. 

L’arquebisbe de Rabat ha assegurat que les reunions “estan anant extraordinàriament bé” i ha apuntat que “és una experiència nova perquè fins ara el Sínode era dels bisbes i ara hi ha laics, religiosos, sacerdots i cardenals”.  

“Estem en peu d’igualtat, en grups de dotze persones i parlem amb tota llibertat i igualtat, ara també hi ha mares sinodals. És un sistema que ajuda, hi ha moments de silenci, i en el que ens obliguem no només a expressar sinó a acollir el què diuen i pensen la resta”, ha dit López.  

“Estem en peu d’igualtat, en grups de dotze persones i parlem amb tota llibertat i igualtat, ara també hi ha mares sinodals"

El cardenal ha remarcat que ho viuen amb “molta normalitat” i ha valorat que creu que aquest Sínode “pot ser històric” per la manera d’organitzar-se, més que pel tema de la sinodalitat.  

“Per la composició dels que participem i perquè s’està vivint com un procés i no com un esdeveniment. Estem descobrint que aquest mode d’organitzar-se ha de donar-se a l’Església", ha emfatitzat.  

GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMÀS A PALESTINA 

Sobre la guerra entre Israel i Hamàs, a Palestina, el cardenal López s’ha mostrat preocupat per la situació i ha manifestat el “gran desig per que s’aconsegueixi la pau amb un compromís estable i no temporal”. “Qui més qui menys té companys que estan allà i preocupa la dimensió internacional que pot agafar el conflicte. Personalment em dol, pateixo pel poble palestí, el porto al cor”, ha sentenciat. 

“Preocupa la dimensió internacional que pot agafar el conflicte. Personalment em dol, pateixo pel poble palestí, el porto al cor”

Cristóbal López sobre el paper de la dona a l’Església: “La seva presència és evident, haurà de créixer encara més” 

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

Xiskya Valladares, religiosa que participa en el Sínode: "No hem de tenir por a parlar dels temes més controvertits"

Xyskya Valladares

Valladares creu que en aquesta assemblea on, per primera vegada votaran religioses i laics, "tots hem de ser escoltats"

5 octubre 2023

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

"Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables" 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades

29 setembre 2023

Redacció