En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Daniel Gracia, tercer tinent d'alcalde de Badalona: "L'edifici esfondrat va passar les inspeccions tècniques fa unes setmanes"

Gracia explica a Ràdio Estel que les causes de l’accident es coneixeran aquesta setmana, un cop els tècnics municipals facin totes les revisions

7 febrer 2024

Redacció

Comparteix

Consternació per la mort de tres veïns, d'entre 30 i 50 anys, en l'esfondrament d'un edifici al carrer Canigó número 9 de Badalona. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, el tercer tinent d'alcalde de la ciutat, Daniel Gracia, ha assegurat que l'edifici "va passar les inspeccions tècniques ara fa tres setmanes". Per tant, ara caldrà esperar a l'avaluació que en facin els tècnics municipals, un cop es pugui retirar tota la runa. "Aparentment, era un pis amb correctes condicions i per això caldrà veure què ha passat". Amb tot, ha explicat que amb tota probabilitat els veïns de l'edifici número 9 "no tornaran a casa", ja que no saben què passarà amb aquesta finca.

"Aparentment era un pis en correctes condicions"
Imatge de l'esfondrament d'un edifici a Badalona, el 6 de febrer de 2024 | ACN
Els bombers, el 6 de febrer, treballant en l'edifici a Badalona que s'ha esfondrat | ACN

Un dels casos que més preocupa a l'ajuntament és el de dos menors d'edat que han perdut la seva mare en l'accident. Ahir, el Consistori va activar tots els protocols i es va posar en contacte amb la Generalitat perquè es facin càrrec dels menors. "No tenen cap lligam amb Catalunya i, per això, ens preocupava la seva situació", ha lamentat Gracia.

Preocupació pel carrer Canigó

Gracia també ha dit que els preocupa tot el carrer Canigó, ja que tots els edificis imparells són de la mateixa promoció, de l'any 1959. "Si hi ha problemes estructurals, s'hauria d'actuar", ha afirmat Gracia.

Pel que fa als afectats, el tinent d'alcalde assegura que ho estan, psicològicament. L'ajuntament ha mostrat el suport a totes les víctimes i els han ofert acompanyament psicològic i administratiu i també suport en tots els tràmits burocràtics. El consistori ha decretat tres dies de dol a partir d'avui i aquesta tarda es farà un minut de silenci a la plaça de la Vila, com ha dit públicament l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.

Entrevista a Daniel Gracia, tercer tinent d'alcalde de Badalona

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció