En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

"Collboni no ha volgut trencar cordó umbilical que el lliga amb Colau"

El president dels populars a l'Ajuntament de Barcelona afirma que Barcelona és una ciutat molt important com perquè els pressupostos se supeditin al futur de Sánchez i Puigdemont

23 octubre 2023

Redacció

Comparteix

"Em sembla lamentable". Daniel Sirera afirma que Barcelona és una ciutat molt important com perquè els pressupostos se supeditin al futur de Sánchez i Puigdemont.

Entrevista a Daniel Sirera, líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Daniel Sirera sobre Collboni

El president del PP a l'Ayuntament de Barcelona considera que Colloni s'està esperant al resultat que donaran les negociacions entre PSOE i Junts. A més, ha assegurat en una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel que "Collboni no ha volgut trencar el cordó umbilical que el lliga amb Colau". En aquest sentit, diu que no li vol donar via lliure al socialista perquè faci el mateix que en l'anterior mandat, sinó que ha de seure a negociar. Sobre l'alcaldia, el popular també ha afirmat que si el partit li dona suport serà cap de llista les eleccions del 2027.

Preguntat per un possible tripartit d'Esquerres, gràcies als vots del PP, Sirera ha volgut remarcar que Collboni es va comprometre públicament a no fer un govern amb els Comuns. "Tu dius una cosa, la teva paraula és llei", ha dit. Amb tot, també ha afirmat que si l'enganyen una vegada, no ho faran més. "Si d'aquí a quatre anys Collboni necessita els meus vots, no els tindrà", ha afirmat.

Les propostes de Sirera

Entre altres propostes, Sirera ha assegurat que els pressupostos no haurien de castigar els propietaris d'immobles o apartaments turístics, la pressió fiscal no hauria d'incrementar-se i s'hauria d'invertir més en barris i fer més política social. "No puc entendre com cada dia hi ha 1.400 persones dormint al carrer". Per al PP, la solució seria que els recursos que té i fa servir l'ajuntament, fossin per les entitats del tercer sector, ja que tenen més coneixement sobre el terreny. "Les esquerres tenen la percepció que la política s'ha de fer des de les institucions, però les entitats tenen molta més experiència", ha afirmat.

La inseguretat al metro

Sobre les dades que aquest dilluns ha avançat Ràdio Estel, relacionades amb l'increment de delinqüència al transport públic, Sirera ha respost. Ha reafirmat que hi ha molta inseguretat al metro i també ha explicat que la setmana passada va presentar una proposta a la comissió de presidència i seguretat per demanar més vigilància a totes les estacions. "Malauradament, no es va aprovar aquesta proposta", ha lamentat.

Catalunya-Espanya

Pel popular, no existeix cap conflicte entre Catalunya i Espanya. "Si li preguntes a algun líder de Junts o ERC que concreti quin conflicte hi ha, no t'ho saben dir. Jo els pregunto: "Defineix-me 'conflicte'". Sirera remarca: "Que alguns vulguin votar i independitzar-se d'Espanya no es pot anomenar conflicte".

Ara bé, sí que ha recordat que el 2017 alguns polítics "van voler-se saltar les normes sense complir la Constitució ni l'Estatut d'Autonomia i van declarar la República". "Però això no és cap conflicte, sinó que és saltar-se la llei". En tot cas, assegura que actualment les relacions entre Catalunya i Espanya "estan perfectament delimitades".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció