En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

David Abadías, nomenat bisbe auxiliar de Barcelona

L’ordenació episcopal serà el 25 de març a la basílica de la Sagrada Família

14 febrer 2023

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha nomenat el prevere David Abadías i Aurín bisbe auxiliar de Barcelona. L’ordenació episcopal serà el dissabte 25 de març a la basílica de la Sagrada Família. Amb aquest nomenament, l’arquebisbat de Barcelona compta amb un tercer bisbe auxiliar, que se suma a Sergi Gordo i Javier Vilanova.

L'ordenació episcopal serà el dissabte 25 de marc a la basílica de la Sagrada Família

David Abadías, nou bisbe auxiliar de Barcelona
David Abadías, nou bisbe auxiliar de Barcelona. Arquebisbat de Barcelona

David Abadías, nascut a Barcelona el 31 de juliol del 1973, és llicenciat en teologia, especialitat Sagrada Escriptura, per la Facultat de Teologia de Catalunya, i en Història de l'Església per la Facultat d'Història Eclesiàstica de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. És doctor en Història de l’Església per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

És també professor d’Història de l’Església medieval, de Metodologia i Fonts Històriques i de Cultura i Cristianisme a l’edat moderna i contemporània de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, on ha ocupat responsabilitats rellevants com la de degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts
Cristianes des de l’any 2016 fins al 2022.

El bisbe electe de Barcelona va rebre l’ordenació sacerdotal el 13 de desembre del 1998. El ministeri
sacerdotal l’ha desenvolupat al bisbat de Terrassa. En l’actualitat, és arxipreste de Mollet del Vallès i rector de la parròquia de Sant Vicenç de Mollet del Vallès.

Entre els seus llibres, cal destacar 'Breu història dels concilis ecumènics' (Claret) o 'Breu història de l’Església a l’edat mitjana' (Facultat de Teologia de Catalunya).

Més actualitat

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Ha mort Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

El bisbe Toni Vadell

Diumenge a les 12 del migdia, quedarà instal·lada la capella ardent amb el fèretre del bisbe Toni Vadell a la capella del Sant Crist de Lepant de la Catedral de Barcelona. Dilluns a les 11 del matí, Funeral de corpore in sepulto a l’altar major de la catedral de Barcelona. Presidirà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella

12 febrer 2022

Redacció