En directe

Cocodril Club

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Ha mort Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

Diumenge a les 12 del migdia, quedarà instal·lada la capella ardent amb el fèretre del bisbe Toni Vadell a la capella del Sant Crist de Lepant de la Catedral de Barcelona. Dilluns a les 11 del matí, Funeral de corpore in sepulto a l’altar major de la catedral de Barcelona. Presidirà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella

12 febrer 2022

Redacció

Comparteix
El bisbe Toni Vadell
El bisbe Antoni Vadell

Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona i vicari general, ha mort a les 5.45 h del matí d'aquest dissabte 12 de febrer, festa de santa Eulàlia, patrona de Barcelona. Ha mort en la pau del Senyor després d’una llarga i dolorosa malaltia, tal com ha fet saber l’Arquebisbat de Barcelona en un comunicat. Des que va anunciar el 16 de juliol passat que se li havia detectat un tumor al pàncrees, el bisbe Toni ha donat un gran testimoni d’acceptació de la malaltia i d’obertura al que ell anomenava “les sorpreses de Déu”.

Horaris dels actes cultuals en memòria de Mons. Antoni Vadell i Ferrer
A continuació us anunciem els horaris dels actes cultuals organitzats en memòria de Mons. Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona.

Diumenge 13 de febrer
11.40 h – Arribada i acollida del fèretre a la catedral basílica metropolitana de Barcelona per part del cardenal arquebisbe de Barcelona i dels dos bisbes auxiliars.
12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h – Capella ardent a la capella del Sant Crist de Lepant, a la catedral de Barcelona.
Dilluns 14 de febrer
8.30 a 11.00 h Capella ardent al cor de la catedral de Barcelona.
11.00 h Funeral de corpore in sepulto a l’altar major de la catedral de Barcelona. Presidirà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella. En directe per Ràdio Estel
Dimarts 15 de febrer
17.00 h Funeral de corpore in sepulto a la catedral de Mallorca. Presidirà el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull.
Posteriorment, el fèretre serà traslladat al santuari de Nostra Senyora de Gràcia (Llucmajor, Mallorca) on rebrà sepultura en un acte familiar i privat.

Programa especial en motiu de la mort d'Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona
El bisbe Antoni Vadell als estudis de Ràdio Estel

Perfil biogràfic
Va néixer a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972. Als 14 anys va ingressar al Seminari Menor de Mallorca, passant després, el 1990, a cursar filosofia i teologia al Seminari Major de Mallorca. Va ser ordenat diaca el 4 d’octubre de 1997 a la Capella del Seminari Nou de Mallorca, i prevere el 31 de maig de 1998 a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner (Palma). Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica a la Universitat Pontifícia Salesiana (2006-2009).

El seu ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca. Ha combinat la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa. Va iniciar la seva activitat pastoral a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner i al Col·legi diocesà Santa Magdalena Sofia (1998-2006), i posteriorment va assumir la responsabilitat de rector del Seminari Menor de Mallorca (1999-2006), i també ho va combinar amb la coordinació pastoral del Col·legi diocesà de Sant Pere (2000-2006). Ha estat professor del Centre d’Estudis Teològics i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR), i ha estat professor convidat a l’Escola Universitària Alberta Giménez, de les Illes Balears. Ha estat delegat diocesà de Pastoral Vocacional, i formador del Seminari Major de Mallorca (2002-2006); així com també delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica (2009-2013), vicari parroquial de les parròquies de Sant Josep Obrer i de Corpus Christi i responsable pastoral dels respectius col·legis parroquials (2009-2014). 
Antoni Vadell també ha estat vicari episcopal per a l’Evangelització de Mallorca (2013-2017), rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu de les parròquies de Santa Maria la Major, Sant Domingo i Crist Rei d’Inca, de Sant Llorenç de Selva, la Immaculada Concepció de Caimari, Sant Joan Baptista de Mancor, Santa Tecla de Biniamar i la Nativitat de la Mare de Déu de la Lloseta, així com membre del Col·legi de Consultors (2014-2017) i del Consell Presbiteral al Bisbat de Mallorca (2014-2017).

El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. Va rebre l’ordenació episcopal el 9 de setembre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. En el si de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha estat aquests anys president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC). D'altra banda, a la Conferència Episcopal Espanyola, ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi (2017-2020), i i darrerament formava part de la Comissió Episcopal d’Evangelització, Catequesi i Catecumenat. 

Un home proper "obert a les sorpreses"
El bisbe Toni Vadell ha estat un home compromès amb la catequesi i amb la fe presentada sense problemes i sense por. Demanava ara fa dos anys, a un grup de creients, que no deixessin de fer res dins l’Església per por a fracassar. El prelat mallorquí ha deixat petjada a Catalunya pel seu estil proper en la pastoral i per la seva predicació sempre connectada amb el moment present i amb les problemàtiques de la gent, especialment dels joves que busquen. A Ràdio Estel i al setmanari Catalunya Cristiana, ha estat entrevistat diverses vegades, la primera el 12 de setembre del 2017, quan acabava de rebre l'ordenació episcopal, i l'última el 26 de novembre passat, ben recentment, en el programa 'Camins' amb Rafa Sanahuja. Des que va anunciar el 16 de juliol passat que se li havia detectat un tumor al pàncrees, el bisbe Toni ha donat un gran testimoni d'acceptació de la malaltia i d'obertura al que ell anomenava "les sorpreses de Déu". Al Cel Sigui.

Programa especial en motiu de la mort d'Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

El bisbe Toni Vadell inicia la lluita contra un tumor de pàncrees

El bisbe Toni Vadell

El bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell té un tumor al pàncrees que l'obligarà a reduir la seva activitat pastoral i social els propers mesos.…

16 juliol 2021

@IgnasiMiranda

RÀDIO ESTEL

El bisbe Vadell respon als joves

El bisbe Vadell respon als joves

Amb 45 anys, Antoni Vadell Ferrer (Mallorca, 1972) és el bisbe més jove de tota Espanya. El 9 de setembre va ser ordenat bisbe auxiliar…

4 novembre 2017

@BorjaDeMaria

ESGLÉSIA CATALUNYA

Les conferències quaresmals del bisbe Toni Vadell, per Ràdio Estel

Les conferències quaresmals del bisbe Toni Vadell

Ràdio Estel transmetrà en directe les dues conferències quaresmals que queden del bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell, concretament aquest dijous 19 de març i…

18 març 2020

@IgnasiMiranda