En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

David Bondia qüestiona el paper del periodisme després de la detenció de Julian Assange

Aquest divendres al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat sobre la detenció ahir de Julian Assange a l’ambaixada equatoriana a Londres. Per…

12 abril 2019

Comparteix
Aquest divendres al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat sobre la detenció ahir de Julian Assange a l’ambaixada equatoriana a Londres. Per recordar per què ha estat detingut i sobretot per conèixer l’abast de la legalitat d’aquesta detenció n’hem parlat amb David Bondia, Professor de Dret Internacional Públic de la UB i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. 
El professor ha explicat els motius pels quals ahir la policia britànica va detenir el fundador de Wikileaks: “Ell tenia l’obligació de comparèixer davant de les autoritats britàniques per a una petició d’extradició de Suècia, va estar dos anys al Regne Unit, i al 2012 el que fa és demanar auxili diplomàtic a l’ambaixada de l’Equador, i per tant deixa de complir l’obligació per la qual havia de comparèixer davant de les autoritats britàniques després que el president de l’Equador li retirés ahir la immunitat. Amb tot això, Julian Assange té ara una petició d’extradició dels EUA, però el motiu de la detenció d’ahir és per l’incompliment de l’ordre britànica”, ha dit David Bondia.
Segons Bondia, la detenció de Julian Assange s’ha fet respectant la legalitat internacional, tot i que políticament la qüestiona i pensa que la decisió del govern de l’Equador pot comportar conseqüències, que no ha calibrat gaire bé. A més, el professor de Dret Internacional Públic creu que "amb aquesta detenció es qüestionen elements importants, com ara el paper del periodisme avui dia”.
Aquest divendres també ens han acompanyat l’Angela, la Roser, en Jordi i en Ferran, el nostre particular consell de savis, el Think Tank per tal d’analitzar l’actualitat amb el seu prisma. I a partir de les nou del matí ha arribat una nova edició de Tirant pel Dret, el consultori legal d’aquesta casa.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció