En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Pressupostos

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Comparteix

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, ha assegurat que "l'ampliació de l'aeroport no es farà mentre els comuns governin a Barcelona i al Prat". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Cid afirma que el pacte firmat per Esquerra i el PSC "és la mort del projecte d'Aena i de la ministra de Foment".

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel
David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel.

Els Comuns es postulen com a millor garantia perquè "no es produeixi l'ampliació salvatge que havia plantejat Maurici Lucena, president d'Aena". Segons Cid, l'aeroport no serà un 'hub' per la mida d'una pista, sinó per una companyia bandera que decideixi instal·lar-s'hi. A més, ha volgut remarcar que "Barcelona ha mantingut el Mobile i ha guanyat el congrés ISE amb l'actual aeroport del Prat". Amb tot, Cid creu que "l'aeroport ha de créixer qualitativament, no quantitativament".

"L'aeroport serà un 'hub' per una companyia bandera que decideixi instal·lar-s'hi, no per la mida d'una pista"

El portaveu dels comuns a la cambra catalana ha exposat que els tres macroprojectes acordats entre el Govern i el PSC (l'ampliació de l'aeroport del Prat, el quart cinturó i la construcció del Hard Rock), "no es faran perquè no hi ha un euro per fer-los". Cid defensa que "no rellançarem Catalunya com un motor econòmic del sud d'Europa si tirem endavant projectes que es van pensar fa 60 anys i que encara no s'han fet".

Segons Cid, que el Govern de Pere Aragonès arribi al final de la legislatura "dependrà de la seva actitud". I ha recordat als republicans que si pensen que ho poden "fer només amb 33 diputats, sense dialogar, probablement la legislatura quedarà embarrancada".

"Si ERC pensa que pot arribar al final de la legislatura sense dialogar i amb només 33 diputats, probablement la legislatura quedarà embarrancada"

D'altra banda, sobre l'acord pels pressupostos, des de En Comú Podem carreguen contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar la negociació. Segons el portaveu dels comuns al Parlament, "el partit socialista ha volgut col·locar les seves prioritats en projectes de passat i no de futur i ara intenta justificar l'allargament de la negociació durant tres mesos per un document de tres pàgines que és fum". David Cid també ha criticat el líder del PSC a Barcelona per haver renunciat al càrrec de primer tinent d'alcalde per centrar-se en la carrera electoral i apunta que "no s'entén" que Jaume Collboni "deixi de governar per fer vídeos a TikTok, ni el PSC ho pot explicar".

Entrevista a David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Pressupostos

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Pressupostos

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció