En directe

Fabricació Pròpia

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Pressupostos

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Alícia Romero és una de les principals negociadores del PSC que ha lligat l'acord de pressupostos amb la Generalitat. En una entrevista a Ràdio Estel, Romero ha dit que seguiran l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat. La portaveu dels socialistes al Parlament ha explicat que es crearà una comissió dels dos governs i "que respectaran l'acord al qual arribin". Romero ha detallat que ells creuen que s'ha d'ampliar l'aeroport i fer una pista nova i que això és el que diuen la majoria dels experts.

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel
Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament, ha visitat els estudis de Ràdio Estel.

Precisament aquest dimecres, també en una entrevista a Ràdio Estel, el vicepresident del Col·legi d'Enginyers Aeronàutics de Catalunya, Lluís Sala, explicava que no es pot augmentar la capacitat de l'aeroport sense una ampliació de la pista que hi ha al costat del mar, que és la més curta i que afecta l'espai natural del Delta del Llobregat. Des del PSC tenen clar que la solució implica ampliar l'aeroport, però que "potser Esquerra té més recels en utilitzar aquestes paraules, que s'acosten eleccions municipals i tothom té les seves pors".

"La solució passa per ampliar l'aeroport, però potser ERC té més recels en utilitzar aquestes paraules, que s'acosten les eleccions municipals i tothom té les seves pors"

"El tripartit no ha tornat"
Alícia Romero ha deixat clar que "el tripartit no ha tornat" i que "és un acord puntual, no una coalició de govern". La portaveu socialista al Parlament ha reafirmat que es poden aprovar uns pressupostos i a l'hora ser cap de l'oposició contundent. Romero ha exposat que "de cap manera l'acord significa que s'hagi signat un pacte d'estabilitat perquè discrepem amb moltes coses". Amb tot, la diputada ha celebrat que els pressupostos vegin la llum i que "s'hagi prioritzat pensar en el país i no tant en l'eix nacional".

"Estem a favor de la política exterior del Govern, però demanem prudència en el creixement de les delegacions"

D'altra banda, sobre l'acció exterior del Govern, que havia estat una línia vermella pel PSC durant les negociacions, Alícia Romero ha explicat que el PSC està "a favor de l'acció exterior de la Generalitat" i que el seu partit demanava "prudència en el creixement de les delegacions". Tot i que no s'ha incorporat cap punt sobre l'acció exterior de la Generalitat a l'acord dels pressupostos, Romero ha detallat que "hi ha un compromís de no incrementar excessivament les delegacions per part del Govern".

"Si el Govern vol tirar endavant la prova pilot de renda garantida, ja traurà els diners de sota les pedres"

Aquest any no es farà la prova pilot de la renda garantida que va anunciar el Govern de Pere Aragonès perquè no hi ha cap partida prevista als pressupostos. En tot cas, Romero ha dit que "si el Govern la vol fer, ja traurà els diners de sota les pedres" i que "pel PSC la renda garantida és un instrument més, però suposaria una mà de recursos que no tenim". De fet, Romero detalla que la renda garantida a Catalunya suposaria 50.000 milions d'euros i que, amb el pressupost de la Generalitat, no s'hi arriba.

El PSC assegura que no va demanar a TV3 l'acomiadament de Manel Vidal
Sobre el polèmic gag de Manel Vidal al programa Zona Franca de TV3, en què l'humorista feia servir un famós mem d'internet en què apareix una esvàstica per definir la posició política del PSC, Romero ha assegurat que "el PSC no va demanar res a TV3", que "és cert que hi havia cert soroll entre militants, però que no s'havia fet cap trucada". Romero ha defensat que "s'ha d'anar amb compte amb banalitzar coses gruixudes, com el nazisme, ni tan sols a través de l'humor, perquè un adolescent pot pensar que tot s'hi val".

Entrevista a Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament

0:00 / 0:00

Més actualitat

Infraestructures

Pressupostos

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

ECONOMIA I FINANCES

Pressupostos

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció