En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

De Gispert (ERC): "Després del 21D, cal diàleg sobre la república"

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', especial Eleccions 21D, l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, ara en suport a la candidatura d'Esquerra Republicana (ERC) ha…

18 desembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', especial Eleccions 21D, l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, ara en suport a la candidatura d'Esquerra Republicana (ERC) ha dit que el 21D marca un pas cap a la bilateralitat. "Cal diàleg amb el govern espanyol, però sobre la república que es va proclamar el 27 d'octubre al Parlament", ha destacat. En aquesta línia, ha assegurat que té "un dubte existencial perquè, encara que el candidat d'Esquerra és Oriol Junqueras, és Puigdemont el president legítim, i volem també restituir-lo, perquè no l'ha destituït el poble de Catalunya, sinó un govern que no té atribucions per fer-ho".

De Gispert, en un altre moment, ha situat com a grans prioritats d'ERC "que els empresonats recuperin la llibertat, que es deixi d'aplicar l'article 155 i que es recuperin les institucions". Ha compartit col·loqui també amb el periodista Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, que li ha demanat aclariment sobre el fet que ERC i el PDECat hagin concorregut per separat a aquestes eleccions. La dirigent de Demòcrates ha aclarit que "el 2015 va costar molt que hi hagués un acord per formar la llista de Junts pel Sí i es va aconseguir després d'un gran esforç, realitzat per Muriel Casals sobretot i pels dirigents de les dues formacions, amb un temps que ara no teníem". També ha recordat que "Junqueras i Puigdemont no han pogut ni tan sols parlar, per la seva situació".

De Gispert ha admès que la seva evolució política personal "ha evolucionat massa de pressa aquests últims anys, en un primer canvi marcat pel pas dels principals dirigents democristians a Demòcrates". També ha reconegut que "els diputats de Demòcrates s'han entès millor, aquests dos últims anys, amb Esquerra que no pas amb els dirigents del PDECat posteriors a Artur Mas, Xavier Trias i Carles Puigdemont".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 18 de desembre

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció