En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

"Demanem el final de l'avortament amb el poder de la pregària"

40 Dies per la Vida és el nom d'una iniciativa que consisteix a pregar, en silenci, davant d'un centre on es practiquen avortaments. Des de…

4 març 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
40 Dies per la Vida és el nom d'una iniciativa que consisteix a pregar, en silenci, davant d'un centre on es practiquen avortaments. Des de fa uns anys, són moltes les persones que s'hi uneixen des de moltes ciutats del món. En el cas de Barcelona, el lloc de les concentracions és un punt davant del centre situat al carrer Anglí, a la zona de Sarrià. L'itinerari, que coincideix amb el temps de Quaresma, va començar dilluns 15 de febrer, amb una Missa i una presentació a la Parròquia de la Miraculosa de la capital catalana. Les concentracions, pacífiques i per pregar pels bebès morts, pels que sobreviuen, per les mares, pels metges i per totes les persones implicades en el drama de l'avortament, es fan de manera permanent cada dia de 8 del matí a 8 del vespre, des del 17 de febrer, dimecres de Cendra, fins al 28 de març, que és Diumenge de Rams. El dejuni i l'intent d'ajudar les dones i les famílies que es plantegen l'avortament tenen un gran protagonisme. Marcos Agudo, coordinador de la campanya 40 Dies per la Vida, ha explicat aquest dijous, en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, en què consisteix aquesta iniciativa.
 
Quin és el principal objectiu de la campanya 40 Dies per la Vida?
Dir 'prou' a l'avortament i intentar que deixin de morir nens innocents. Preguem a Déu pel final d'aquesta pràctica mitjançant una iniciativa quaresmal en unió amb campanyes en 63 països del món i més de 500 ciutats alhora. En definitiva, consisteix en una pregària silenciosa i pacífica davant d'un centre on es practiquen avortaments al carrer Anglí de Barcelona. Estem en grups d'un mínim de dues persones i d'un màxim de deu. És una campanya de dejuni i pregària amb la qual ens unim a la proposta de l'Església per a la Quaresma.
 
El número 40 té un significat molt important, pels 40 dies del temps de Quaresma, el desert i el dejuni de Jesús. Com relacionen vostès la iniciativa amb aquest temps fort per als cristians?
Pensem que 40 és un signe de gran transformació, amb els casos de Noè, Moisès, David contra Goliat, Elies, Nínive... Jesús va transformar el món després dels seus 40 dies al desert. I al final, ens preguntem què aconseguirà Déu quan les persones de fe, a Barcelona i en altres ciutats, s'uneixin deixant-ho tot per acabar amb la violència de l'avortament. Això és un miracle.
 
Què es fa, durant les 12 hores diàries de concentració pacífica, davant del centre d'avortaments del Carrer Anglí de Barcelona?
La nostra campanya és una forma silenciosa i pacífica de lluitar contra l'avortament. Tenim un devocionari que, cada hora, ens diu què podem pregar. Després resem el Rosari, amb lletanies pels no nascuts, i un total de mig centenar de pregàries perquè cada voluntari completi la seva hora d'interioritat. És l'únic que fem.
Però no li sembla que la defensa de la vida va més enllà de les creences religioses?
Sí, però la nostra missió és una batalla espiritual, com un 'mini-David' contra un 'maxi-Goliat'. Es tracta de pregar i confiar en Déu, amb la pregària silenciosa, el dejuni que ens purifica interiorment i finalment la comunitat, perquè no estem sols i estem acompanyats al voltant del Déu de la vida. Com diu l'evangelista Mateu (Mt 18), allà on dos o més estiguin reunits en nom del Senyor, ell es troba allà al mig. La nostra missió és demanar a Déu el final de l'avortament, des de la confiança en el poder de la pregària.
 
Com s'organitzen els dies de concentració? I de quina manera es pot oferir presència i col·laboració amb 40 Dies per la Vida?
Nosaltres estem units a una organització nord-americana, que va néixer l'any 2004. i posem a l'abast de tothom el web de la campanya i també el telèfon 644 663 809 (on la nostra companya Alicia atén els qui demanin informació o ofereixin col·laboració). Tenim unes pautes horàries en què els qui ho desitgin puguin apuntar-se. I els qui no puguin desplaçar-s'hi també tenen l'opció de pregar unint-se al devocionari que podem enviar. Dilluns 8 de març, celebrem el dia número 20 de la campanya, l'equador, amb una Missa a les 20 hores a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona. I per al 25 de març, volem celebrar el gran dia de la vida, la festa de l'Anunciació del Senyor, igualment amb una celebració eucarística en una parròquia de les principals de l'arxidiòcesi.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 4 de març.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció