En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Demanem perdó per les coses que no s’hagin pogut fer prou bé i hagin facilitat comportaments indignes”

Desprésque Montserrat anunciés la creació d’una comissió externa per analitzar elscasos denunciats d’abusos sexuals a menors, el P. abat de Montserrat, Josep M.Soler, ha volgut…

4 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Desprésque Montserrat anunciés la creació d’una comissió externa per analitzar elscasos denunciats d’abusos sexuals a menors, el P. abat de Montserrat, Josep M.Soler, ha volgut reiterar la condemna rotunda dels fets i la voluntat de transparènciatotal per part de la comunitat benedictina.

Hoha fet durant l’homilia de la Solemnitat de la Dedicació de la Basílica,celebrada a Montserrat el diumenge 3 de febrer, que ha centrat principalment enel perdó a les víctimes: “Els meus germans de comunitat i jo mateix demanemhumilment perdó a les víctimes; ens solidaritzem amb el seu dolor i els oferimel suport de la comunitat. Els abusos sexuals a menors per part de personesconsagrades a Déu ens dolen profundament perquè fereixen la part més vulnerablede les víctimes i traeixen la confiança que havien posat en ells.”

Desprésd’aquesta disculpa, el P. Soler ha recordat que el monestir ja està seguint el protocolestablert pel papa Francesc en aquests casos, i que per tant la comunitat té “leseines necessàries per aclarir els fets i atendre les víctimes d’una manerajusta i evangèlica”.

D’altrabanda, el mateix abat de Montserrat ha aprofitat l’homilia per agrair lesmostres de suport que, com ha explicat, s’han rebut d’una manera molt especialdesprés del tracte que han fet alguns mitjans de comunicació d’aquesta notícia:“Volem agrair les moltes mostres de suport i amistat, que valoren el treball il’aportació de Montserrat i aprecien la fidelitat global de la comunitat alsseus compromisos monàstics. En aquest sentit, puc dir que ens han dolgut certesexpressions aparegudes en alguns mitjans que semblava que estenien la sospita d’agressorssexuals al conjunt dels monjos”.

Peracabar, el P. Soler ha fet una crida a la pregària per la comunitat, perquè “puguicontinuar essent en lloc de veneració i lloança a la Mare de Déu i d’anuncicreïble de l’Evangeli de la misericòrdia”.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció