En directe

Fabricació pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Demanem perdó per les coses que no s’hagin pogut fer prou bé i hagin facilitat comportaments indignes”

Desprésque Montserrat anunciés la creació d’una comissió externa per analitzar elscasos denunciats d’abusos sexuals a menors, el P. abat de Montserrat, Josep M.Soler, ha volgut…

4 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Desprésque Montserrat anunciés la creació d’una comissió externa per analitzar elscasos denunciats d’abusos sexuals a menors, el P. abat de Montserrat, Josep M.Soler, ha volgut reiterar la condemna rotunda dels fets i la voluntat de transparènciatotal per part de la comunitat benedictina.

Hoha fet durant l’homilia de la Solemnitat de la Dedicació de la Basílica,celebrada a Montserrat el diumenge 3 de febrer, que ha centrat principalment enel perdó a les víctimes: “Els meus germans de comunitat i jo mateix demanemhumilment perdó a les víctimes; ens solidaritzem amb el seu dolor i els oferimel suport de la comunitat. Els abusos sexuals a menors per part de personesconsagrades a Déu ens dolen profundament perquè fereixen la part més vulnerablede les víctimes i traeixen la confiança que havien posat en ells.”

Desprésd’aquesta disculpa, el P. Soler ha recordat que el monestir ja està seguint el protocolestablert pel papa Francesc en aquests casos, i que per tant la comunitat té “leseines necessàries per aclarir els fets i atendre les víctimes d’una manerajusta i evangèlica”.

D’altrabanda, el mateix abat de Montserrat ha aprofitat l’homilia per agrair lesmostres de suport que, com ha explicat, s’han rebut d’una manera molt especialdesprés del tracte que han fet alguns mitjans de comunicació d’aquesta notícia:“Volem agrair les moltes mostres de suport i amistat, que valoren el treball il’aportació de Montserrat i aprecien la fidelitat global de la comunitat alsseus compromisos monàstics. En aquest sentit, puc dir que ens han dolgut certesexpressions aparegudes en alguns mitjans que semblava que estenien la sospita d’agressorssexuals al conjunt dels monjos”.

Peracabar, el P. Soler ha fet una crida a la pregària per la comunitat, perquè “puguicontinuar essent en lloc de veneració i lloança a la Mare de Déu i d’anuncicreïble de l’Evangeli de la misericòrdia”.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció