En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

"Des del govern espanyol, només hi ha paraules i no pas fets"

Les inversions anunciades per Rajoy es donen en un moment clau per a Catalunya, pel tema del referéndum. Per aprofundir en aquest tema, han participat…

5 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix
Les inversions anunciades per Rajoy es donen en un moment clau per a Catalunya, pel tema del referéndum. Per aprofundir en aquest tema, han participat aquest dimecres, en el programa El Mirador de l’actualitat, el periodista Oriol Domingo, el portaveu de Demòcrates de Catalunya a Sant Andreu, Claudi Cervelló, i l'exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES).

Farreres ha destacat que “les inversions anunciades pel govern espanyol són nules, que només hi ha paraules i no fets”. Cervelló ha anat per aquesta línia, dient que "les promeses que han portat a terme tant el PP com el PSOE en el passat són nules”. Domingo ha destacat també el que propossava que faria el PP a Catalunya i que "després no ha portat a terme". En aquest sentit, ha afegit que “les quantitats i les promeses monetàries, a les quals el govern de Rajoy es referia, no eren veritables perquè després no les ha complert”.

Durant el programa s’han esmentat també altres construccions en les infraestructures que es pretenen realitzar a Catalunya, com l’AVE o els peatges. En aquest context, Cervelló ha dit que “el deute en les infraestructures és de 10.000 milions, dels quals Rajoy va dir que invertiria només 4 milions, menys de la meitat”En relació amb el diàleg que hauria d’existir entre Catalunya i Espanya, Cervelló ha comentat que "hauria d’haver-hi actitud de parlar de tot i d’escoltar la gent”. Segons Farreres, “hi ha dues posicions enquistades, i sembla que cap dels dos no vol cedir”La celebració del referèndum és actualment una urgencia per al govern català, motiu pel qual l'exconseller creu que “a Catalunya només miren per la celebració del referèndum per decidir l’independència d’aquest territori, sense mirar si hi ha majoria absoluta a Catalunya perquè tingui sentit fer-lo”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent al 5 d'abril

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció