En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

Desig compartit: "Que es formi ara un nou govern a Catalunya"

Lluís Batlló, advocat penalista, Daniel Arasa, periodista i president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Toni Florido, responsable de Defensa del PDECat, han discrepat aquest…

21 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Daniel Arasa, periodista i president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Toni Florido, responsable de Defensa del PDECat, han discrepat aquest dimecres en alguns punts sobre la situació política i judicial de les últimes hores a Catalunya, alhora que han coincidit en el desig "que es formi ara un govern a Catalunya". Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on Florido ha reivindicat "que la voluntat majoritària del poble prevalgui sobre un jutge que, ara mateix, està condicionant tota la política de cara a la investidura". En aquesta línia, ha assegurat que "convocar els catalans a votar en un referèndum és un acte democràtic que no s'hauria de perseguir judicialment", i ha denunciat que "ara vivim en una situació que no podem normalitzar".

En canvi, Arasa ha dit que, "per sobre de tot, els catalans tenim la urgència de ser governats per un president i un executiu que afrontin els problemes, deixant de banda el desencontre del procés d'aquests mesos". Ha admès que "Jordi Turull és un home preparat i pot ser una bona alternativa". Per la seva banda, Batlló ha subratllat que "la situació judicial de Turull no canviarà després de la seva compareixença de divendres al Suprem, sobretot perquè ara no està en presó provisional i no ha fet res que indiqui que es pugui valorar judicialment una reiteració delictiva". També ha comentat que "les situacions personals de cadascun dels investigats són diferents", i que "no és el mateix, per exemple, Oriol Junqueras que els Jordis o Joaquim Forn, que va renunciar al seu escó".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat els elements judicials i polítics de les últimes hores, en un moment de màxima dificultat per a la formació d’un govern que activi la legislatura a Catalunya. I és que els processos judicials contra líders independentistes conviuen amb els intents d’investir un president, amb Junts per Catalunya al capdavant d'aquesta batalla política. Ara Jordi Sánchez ha renunciat al seu escó i, mentrestant, pren força la tercera opció de Junts per Catalunya: Jordi Turull.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 21 de març.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció