En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Dessirée Garcia (Càritas): "La reforma laboral ha agreujat la precarietat"

Vota a l’Enquesta d’aquestasetmana: Participaràs de les mobilitzacions de l'1 de Maig? Dijous, per cloure la setmana, hem rebut a Dessirée Garcia, responsable de formació…

30 abril 2015

Redacció

Comparteix

Vota a l’Enquesta d’aquestasetmana: Participaràs de les mobilitzacions de l'1 de Maig?

Dijous, per cloure la setmana, hem rebut a Dessirée Garcia, responsable de formació i inserció sociolaboral de Càritas, que ha sintetitzat: "Si t'ho hagués de resumir en una paraula, la reforma laboral agreuja la precarietat".

Càritas, ha narrat Garcia, "porta a l'ADN acompanyar a les persones", amb casos de "persones que la societat considera cròniques, i que amb un acompanyament, un itinerari laboral, poden tornar a tenir feina. Hi ha persones que es senten fins i tot malament", com aturats que han deixat de buscar feina.

Sobre la pèrdua de convenis col·lectius, Dessirée ha apuntat: "Negociar de tu a tu amb l'empresari és necessari", i que no es progressa "si només hi ha èxit per una part"

Dimecres hem parlat amb José Adelantado, professor de Sociologia de la UAB, que veu la situació laboral "muy complicada, muy difícil, me atrevería a decir que es mala. No por la tasa de desempleo, sino por la mala calidad del empleo".

"La Reforma Laboral del Partit Popular es sumamente negativa. El perjuicio para los trabajadores es la pérdida de la centralización de la negociación colectiva. Si todas las personas de un sector tenía un convenio de toda España, se está descentralizando, y se están haciendo contratos individualizados, eso se traduce en una pérdida de salarios a medio plazo", afirmava Adelantado.

La situació "és altament preocupant", exposava el catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobretot arran de la modificació laboral: "Afecta a los derechos de los trabajadores: tenemos una enorme polarización del mercado de trabajo. No solo el derecho a huelga, sino a la protección social (desempleo, pensiones...). En estas condiciones a medio y largo plazo los trabajadores se quedan sin una enorme protección"


Dimarts ha intervingut l’advocat RicardoMorante. “Els tribunals continuen reformant la Reforma [Laboral]”, i ha afegit:“Jo crec que és pitjor la inseguretat jurídica que es donen a les dues parts”,és a dir, als treballadors i a l’empresa.

La reforma laboral ha introduït,entre d’altres novetats, que la previsió de pèrdues sigui raó per acomiadar, ique ara les indemnitzacions siguin de 33 per any treballat, quan abans eren 45dies. “Ara, si no hi ha un acord, l’empresari pot tirar endavant la sevadecisió“, ha advertit Morante

El titular del Col·legi d’Advocatsha observat també: “El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és un delstribunals més progressistes en quant a la incorporació de la reforma laboral”, i harecordat que l’atur de Catalunya “no està tan malament com altres llocs, com Andalusiao Canàries”.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció