En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

Dia Internacional de la Dona: pengem el davantal

L’arribada del 8 de març suposa cada any lacelebració del Dia Internacional de la Dona, una jornada que ens recorda que undia com avui de…

8 març 2018

Macià Grau

Comparteix

L’arribada del 8 de març suposa cada any lacelebració del Dia Internacional de la Dona, una jornada que ens recorda que undia com avui de l’any 1908 van morir 129 dones cremades en una fàbrica de NovaYork. El motiu de la seva mort no va ser altre que la lluita per reclamar unescondicions de treball més humanes, i avui 110 anys després encara hi ha moltesdiscriminacions que s’han d’esborrar definitivament.   

A aquesta lluita s’hi ha sumat un any més laPastoral Obrera, que ha manifestat la seva solidaritat amb les dones quepateixen injustícia i ha mostrat el seu compromís a través d’un comunicatinformatiu i reivindicatiu.

Aquest8 de març sumem-nos a la vaga feminista

Una de les particularitats de la Jornadad’enguany és la convocatòria d’una vaga feminista. És per això que la Pastoral,en el seu manifest, convida a tothom a sumar-se a aquesta iniciativa i explicacom fer-la visible al nostre entorn.

A nivell laboral hi ha convocada una aturadade dues hores, que com va dir Èrika Fabregat, secretària de la Delegació de laPastoral Obrera de Barcelona, són les dues hores de més que treballen les dones.D’altra banda, per la vaga de cures, consum i activitat estudiantil la Pastoralens anima a organitzar-nos perquè sigui una veritable vaga, o en el cas que nosigui possible, la fem visible amb gestos simbòlics com penjar un davantal a lafinestra o al balcó de casa.

En el seu comunicat la Pastoral també ensajuda a reflexionar sobre la realitat que viuen moltes dones treballadores, iens aporta xifres reals de la desigualtat de gèneres al món laboral i a lesfeines domèstiques. Una de les dades que significa més aquesta diferència ésque les dones dediquen dues hores més diàries a les tasques de la llar que elshomes.

Des de CatalunyaCristiana ens solidaritzem amb les dones que pateixen injustícia, en un diaque ha de servir per recordar-nos que tots som éssers dignes i ningú no ha dequedar per sota de ningú. 

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció