En directe

Camins

SOCIETAT

Dia Internacional de la Dona: pengem el davantal

L’arribada del 8 de març suposa cada any lacelebració del Dia Internacional de la Dona, una jornada que ens recorda que undia com avui de…

8 març 2018

Macià Grau

Comparteix

L’arribada del 8 de març suposa cada any lacelebració del Dia Internacional de la Dona, una jornada que ens recorda que undia com avui de l’any 1908 van morir 129 dones cremades en una fàbrica de NovaYork. El motiu de la seva mort no va ser altre que la lluita per reclamar unescondicions de treball més humanes, i avui 110 anys després encara hi ha moltesdiscriminacions que s’han d’esborrar definitivament.   

A aquesta lluita s’hi ha sumat un any més laPastoral Obrera, que ha manifestat la seva solidaritat amb les dones quepateixen injustícia i ha mostrat el seu compromís a través d’un comunicatinformatiu i reivindicatiu.

Aquest8 de març sumem-nos a la vaga feminista

Una de les particularitats de la Jornadad’enguany és la convocatòria d’una vaga feminista. És per això que la Pastoral,en el seu manifest, convida a tothom a sumar-se a aquesta iniciativa i explicacom fer-la visible al nostre entorn.

A nivell laboral hi ha convocada una aturadade dues hores, que com va dir Èrika Fabregat, secretària de la Delegació de laPastoral Obrera de Barcelona, són les dues hores de més que treballen les dones.D’altra banda, per la vaga de cures, consum i activitat estudiantil la Pastoralens anima a organitzar-nos perquè sigui una veritable vaga, o en el cas que nosigui possible, la fem visible amb gestos simbòlics com penjar un davantal a lafinestra o al balcó de casa.

En el seu comunicat la Pastoral també ensajuda a reflexionar sobre la realitat que viuen moltes dones treballadores, iens aporta xifres reals de la desigualtat de gèneres al món laboral i a lesfeines domèstiques. Una de les dades que significa més aquesta diferència ésque les dones dediquen dues hores més diàries a les tasques de la llar que elshomes.

Des de CatalunyaCristiana ens solidaritzem amb les dones que pateixen injustícia, en un diaque ha de servir per recordar-nos que tots som éssers dignes i ningú no ha dequedar per sota de ningú. 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció