En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Diverses personalitats defensen la policia i les institucions catalanes

Treballar per afavorir la configuració d’un gran espai central en la política catalana és l’objectiu de l’entitat “Converses de Catalunya”, formada per diverses personalitats de…

8 novembre 2019

Comparteix
Treballar per afavorir la configuració d’un gran espai central en la política catalana és l’objectiu de l’entitat “Converses de Catalunya”, formada per diverses personalitats de la societat catalana i barcelonina. Per aquest motiu, han impulsat el manifest “En defensa de la policia i de les institucions catalanes”, que compta amb més d’una setantena de signants. L'exmagistrat del Constitucional Eugeni Gay, un dels signants, ha afirmat a Ràdio Estel que “calia un escrit com aquest perquè era evident que hem passat uns moments molt difícils en els quals l’ordre públic ha hagut de ser atès”, cosa que demostra que hi ha una preocupació per l’ordre públic al nostre país. 
 
En un altre moment de l'entrevista, Eugeni Gay ha defensat la feina que han fet els cossos policials i en especial els Mossos d’Esquadra en relació amb els episodis que es van produir a Barcelona els dies posteriors a la sentència de l’1 d’octubre. Pel que fa a la violència generada, el també advocat ha afirmat que “hi ha hagut violència, i això afecta les dues parts, la violenta i la que que s’enfronta a la violència”. Segons Gay,  “en aquestes casos, hi ha sempre situacions gravíssimes, algunes de les quals són punibles i les altres, simplement necessàries”. Igualment l'exvicepresident del Constitucional i ha subratllat que “les dificultats que pateix la policia són les que veiem nosaltres directament per la televisió”.
 
Aquest manifest el signen, entre d'altres, Jordi Alberich, Daniel Fernádez, Jaume Grego, Josep Miró i Ardèvol, Jaume Lanaspa, Juan José López Burniol, Fèlix Riera, Alfredo Pastor, Xavier Pomés.
D’altra banda, Eugeni Gay també ha parlat sobre la separació de poders: “La fiscalia no és un poder de l’Estat, que forma tot un ordenament jurídic per garantir la convivència pacífica de tots els ciutadans i, als estats democràtics, l’actuació policial ha de ser sempre conforme a les ordres que rebin dels poders legalment establerts". Finalment, Gay ha recordat que "la seva missió ha de ser, en principi, pacificadora quan s’ha produït una revolta, un aldarull o un atac”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció