En directe

El rosari

ECONOMIA I FINANCES

L'economista Albert Grau: "Si el conflicte entre Israel i Hamàs continua fent pujar el petroli, repercutirà en els consumidors"

L'economista ha explicat als micròfons de Ràdio Estel que l'impacte econòmic d'aquesta guerra tindrà menor afectació que la d'Ucraïna

19 octubre 2023

Redacció

Comparteix

L'economista especialista en mercats financers, Albert Grau, ha explicat al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel que, en termes econòmics, la guerra entre Israel i Palestina, "no influirà tan directament a casa nostra com el conflicte d'Ucraïna, ja que l'Orient és més lluny".

La pujada del petroli per la guerra entre Israel i Palestina

En aquest sentit, assegura que la por dels mercats se centra en el petroli, perquè afecta directament a tota la ciutadania. Israel se subministra el petroli d'una part molt interessant "que no és dels mercats que utilitzem nosaltres, sinó d'Àfrica". Ara bé, tot i això, assegura que si el petroli continua pujant, moltes empreses que el tenen com a eina, apujaran els preus dels productes. "Això, per tant, acabarà repercutint-nos a tots com a consumidors".

"Les empreses tancaran per prioritzar l'estabilitat"

Grau, d'altra banda, ha assegurat que molt probablement moltes empreses que tinguin botigues físiques a Israel acabin tancant, tal com ha passat amb el gegant de la moda Zara. "Les empreses prioritzaran l'estabilitat del negoci, davant la impossibilitat que la gent pugui comprar". Per tot plegat, el que intenten els mercats i els inversors és trobar refugis a aquesta mena de situació i "dedicar inversions a una tipologia d'empreses que no puguin estar afectades per aquest component de risc". Els mercats a hores d'ara intenten veure com evoluciona el conflicte per tal d'avaluar els resultats.

Els mercats, acostumats a conflictes de llarga durada

L'economista també ha admès que el mercat ja s'ha acostumat a tenir un conflicte bèl·lic de llarga durada com és el de la guerra entre Israel i Palestina. "Des del 1948 sempre ha estat així. El que passa és que s'ha cronificat i tots hem viscut aquesta cronificació. Grau, per tant, explica que caldrà esperar per veure què passa en el futur, ja que sembla que el conflicte s'allargarà en el temps.

Entrevista a l'economista Albert Grau

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

Metges Sense Fronteres, sobre l'atac a l'hospital de Gaza: "No s'estan respectant les mínimes normes que tenen les guerres"

Una nena atesa pels serveis mèdics després d'un bombardeig a un hospital a Gaza, el 17 d'octubre de 2023

Mila Font, delegada de Metges sense Fronteres a Catalunya, admet que la situació és molt complicada, però que continuen treballant sobre el terreny

18 octubre 2023

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA MÓN

"Els joves a la franja de Gaza no han experimentat la llibertat, això crea gran frustració i ànsies d'aconseguir-la"

Imatge de la guerra entre Israel i Palestina,. després de l'atac de Hamàs el 7 d'octubre de 2023

Gabriel Romanelli, rector de l'església de la Sagrada Família de Gaza, explica si hi hagués una invasió terrestre, com s'està parlant, "seria terrible"

11 octubre 2023

Redacció

ESGLÉSIA MÓN

RELIGIÓ

Anwar Shomali: "No és fàcil ser àrab, cristià i palestí a l'Orient Mitjà"

Guerra entre Israel i Palestina

Aquest pare de família, laic i nebot del bisbe auxiliar de Jerusalem, assegura que les dues parts han de fer tot el possible per assolir la pau

10 octubre 2023

Redacció