En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

El 2020, un any per forjar nous vincles

A finals de cada any, el centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta una declaració de cap d'any on reflexiona sobre la situació de la societat…

30 desembre 2019

Redacció

Comparteix
A finals de cada any, el centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta una declaració de cap d'any on reflexiona sobre la situació de la societat i proposa nous canvis per combatre els indicadors negatius com la desigualtat, la postveritat o els discursos de l'odi.
La reflexió d'aquest 2019 porta el títol de "Ha arribat el moment de forjar nous vincles", i està centrada en els processos de desvinculació que pateix la societat i que afavoreixen un individualisme possessiu. Per combatre aquest procés, el centre d'estudis demana "construir una societat que ens faci corresponsables d'una vida en comú", i proposa "cuidar les relacions que ens edifiquen col·lectivament".
Desigualtat i emergència climàtica: una mateixa lluita
Un dels punts destacats del documents és el que fa referència a la problemàica del canvi climàtic i les seves conseqüències. Com explica el text, després de la darrera cimera del clima a Madrid malauradament s'ha constatat "la incapacitat d'arribar a acords que plantin cara a aquesta emergència amb la contundència i radicalitat necessàries".
Finalment, la conclusió de la reflexió de cap d'any de Cristianisme i Justícia posa l'èmfasi en els "nous vincles" que el mateix títol anuncia, i que com manifesta l'entitat, son la única solució a les grans dificultats: "les dificultats disminueixen quan més persones les abordem juntes. Aquesta és la nostra aposta, una aposta que brolla de la nostra esperança".
La reflexió completa es pot descarregar a la web de Cristianisme i Justícia: www.cristianismeijusticia.net.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció