En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

El 47% de les llars que Càritas Barcelona ha atès el 2020 són noves

Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi, diumenge secelebra el Dia de la Caritat amb una col·lecta especial a benefici de Càritas.També amb aquesta…

3 juny 2021

Carme Munté Margalef

Comparteix

Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi, diumenge secelebra el Dia de la Caritat amb una col·lecta especial a benefici de Càritas.També amb aquesta avinentesa, les Càritas diocesanes presenten les sevesmemòries anuals. En el cas de Barcelona, la presentació s’ha fet dijous 3 dejuny en una roda de premsa presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbede Barcelona i president de Càritas Barcelona.

Una memòria, en aquesta ocasió, que recull un exercici, eldel 2020, marcat per la pandèmia. Una de les dades més significatives és que un 47% de les llars ateses durant el 2020 són noves, és a dir, que no havien rebut mai abans l’ajuda de Càritas Barcelona. Així mateix, s’han triplicat les ajudes econòmiques per aliments i s’han duplicat les ajudes per relloguer, fins al punt que s’han destinat 3,8 milions d’euros, a benefici de 8.766 persones.

En total Càritas diocesana de Barcelona va atendre 16.249 llars, on viuen 35.229 persones (un 8% més de personesque l’any 2019). L’acció es complementa amb les 31.083 llars ateses per lesCàritas parroquials, on viuen 84.933 persones.

D’altra banda, el 26% de les llars ateses per Càritas Barcelonaviu sense cap ingrés (abans de la pandèmia era el 8%), i només el 8% cobraalguna prestació d’ingressos mínims.

Salvador Busquets, director de Càritas Barcelona, haexplicat que la crisi del Covid-19 ha tingut un impacte molt intens en lespersones amb més vulnerabilitat: “Estem en un context de crisi econòmica que afectadirectament el mercat del treball, que és insuficient per atendre les necessitatsde les famílies, com també és insuficient la protecció social. Alhora, estemassistint a una recuperació econòmica amb deficiències estructurals, perquè esbasa en una economia molt de serveis, i poc d’indústria”.

Busquets ha recordat que “les polítiques d’ingressos mínimssón la peça fonamental per construir polítiques socials”. D’aquí la importànciaque la cobertura arribi a totes les persones que la necessitin. Dit això,Busquets ha reconegut que en el cas de la renda garantida, que ara només percep1 de cada 4 persones en situació de pobresa severa, “ara s’experimenta unlleuger creixement de la cobertura d’aquesta prestació”.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024