En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

El 61% de la població mundial no pot expressar lliurement la seva fe

El 61% de la població mundial viu a països on no es respecta la llibertat religiosa, cosa que significa que 6 de cada 10 persones…

23 novembre 2018

ACN-Espanya

Comparteix

El 61% de la població mundial viu a països on no es respecta la llibertat religiosa, cosa que significa que 6 de cada 10 persones en el planeta no poden expressar amb tota llibertat la seva fe.

 Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe de Llibertat Religiosa en el Món de la Fundació Pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada.

 L’estudi analitza en 196 països d’arreu del món i per a tots els credos, el grau de compliment d’aquest dret a la llibertat religiosa recollit en l’article 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 En 38 països es cometen violacions importants de la llibertat religiosa. En 21, hi ha persecució i, en alguns casos, fins a la mort. En 17, hi ha discriminació per les creences religioses.

L’informe revela que en els pitjors països per viure la fe la situació ha empitjorat en els darrers deu anys. Segons aquesta dada, a nivell global, la llibertat religiosa s’ha deteriorat.

 Una altra de les conclusions de l’informe és que la llibertat religiosa en el cinturó central d’Àfrica perilla per l’avenç del jihadisme en aquesta zona. També es recull la preocupació per l’expansió de l’ultranacionalisme en països com l’Índia, on la llibertat religiosa ha empitjorat.

 L’estudi demostra que a 22 països del món qui ataca la llibertat religiosa és el radicalisme islàmic, però que hi ha altres autors molt rellevants com els estats autoritaris i els estats amb un nacionalisme extrem.

 Però l’informe també mostra alguna dada positiva, com el fet que evoluciona favorablement la llibertat religiosa tant a Síria com a l’Iraq.

 Arran de les dades del treball d’Ajuda a l’Església Necessitada es calcula que 327 milions de cristians viuen en països on hi ha persecució religiosa i 178 milions en països on es discrimina per seguir una religió. Dit d’una altra manera, 1 de cada 5 cristians en el món viu a països on hi ha persecució o discriminació.

 Una Sagrada Família vermella

 La basílica de la Sagrada Família de Barcelona s’il·lumina de vermell el divendres 23 de novembre, de 20.00 a 24.00, per sensibilitzar la societat sobre el dret a la llibertat religiosa arreu del món.

 Aquesta iniciativa, promoguda per Ajuda a l’Església Necessitada, té lloc en el marc de la presentació de l’informe a Barcelona.

 D’aquesta manera Barcelona s’uneix a altres ciutats on també s’han il·luminat monuments rellevants com el Colosseu de Roma, el Crist Redemptor de Rio de Janeiro, la basílica del Sagrat Cor de Montmartre a París o el Parlament de Londres.

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció