En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

El 72% de l'energia produïda a Espanya l'any 2030 podria ser de fonts renovables

Segons el consultor energètic Carlos Bravo ha reconegut a Ràdio Estel, el compliment d'aquest objectiu "és realista".

13 juliol 2022

Redacció

Comparteix

La llei de canvi climàtic d'Espanya preveu que l'any 2030 el 72% de l'energia que es produeix al conjunt de l'Estat sigui renovable. Segons el consultor energètic Carlos Bravo, el compliment d'aquest objectiu "és realista".

Molins de vent

En una entrevista a Ràdio Estel, Bravo ha apuntat que des que es va aixecar la moratòria aprovada pel PP per instal·lar centrals renovables, l'any 2018, hi ha hagut un "increment considerable" d'aquestes instal·lacions i això facilitarà que s'assoleixi el percentatge previst. On hi ha més feina a fer en aquest sentit és a Catalunya, on l'any passat el 52% de l'energia consumida va ser generada encara per centrals nuclears, cosa que contrasta molt amb la resta d'Espanya, on aquest percentatge és del 20%. A més, Bravo augura que "abans del 2050" ja s'arribi al 100% de producció d'energia verda.

"Abans del 2050 ja arribarem al 100% de producció d'energia verda"

D'altra banda, Bravo, considera un "error" que la Unió Europea hagi declarat com a energia verda la nuclear i el gas. Diu que "no té cap sentit perquè no compleix cap criteri del mateix reglament de taxonomia de la UE".

A més a més, el consultor independent d'energies ha plantejat un canvi de mentalitat a la societat pel que fa a l'eficiència energètica que creu que ha estat "molt oblidada". "Hi ha coses que es poden fer de forma més eficient", ha dit Bravo posant d'exemple els viatges d'empresa que es poden resoldre amb reunions telemàtiques o prescindir del vehicle privat i apostar pel transport públic. Fent això "hi hauria un gran marge d'estalvi energètic sense deixar de satisfer les nostres comoditats", ha afirmat Bravo.

Entrevista a Carlos Bravo, consultor independent d'energies

0:00 / 0:00

Més actualitat

ALTRES

MEDI AMBIENT

Som Energia calcula que el preu de la llum s'estabilitzarà en els 200 € MW/h durant tot el 2022

El preu de l'energia està desbocat

En una entrevista a Ràdio Estel, el coordinador de la cooperativa al Garraf, Jaume Aliaga, confia que els dirigents europeus arribin a un acord per desvincular el gas de preu de l'electricitat

16 març 2022

Redacció

ACTUALITAT

MEDI AMBIENT

La finalització del gasoducte Midcat reduiria la dependència europea del gas rus entre un 12 i un 15%

Foment del Treball calcula que es necessita una inversió de 450 milions d'euros per engegar de nou el projecte

7 març 2022

Redacció