En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA CATALUNYA

El bisbe Toni Vadell inicia la lluita contra un tumor de pàncrees

El bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell té un tumor al pàncrees que l'obligarà a reduir la seva activitat pastoral i social els propers mesos.…

16 juliol 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell té un tumor al pàncrees que l'obligarà a reduir la seva activitat pastoral i social els propers mesos. Ara fa unes setmanes, en unes proves mèdiques rutinàries, els metges van detectar en el prelat mallorquí aquesta anomalia. Tot seguint les prescripcions mèdiques, Vadell se sotmetrà els propers dies a un tractament de quimioteràpia i possiblement a una intervenció quirúrgica que temporalment l’obligarà a reduir les activitats pastorals. A través d’una carta emesa per la Secretaria General de l’Arquebisbat de Barcelona, Toni Vadell expressa la seva confiança de cara a superar la patologia, en un òrgan vital. «Demano al Senyor poder afrontar aquest moment de malaltia sentint la seva companyia, intuint que tot això és una crida amorosa d’ell per estimar-lo més i seguir-lo. La rebo com una nova missió, la d’estar més a prop de la Seva Creu, sota la protecció de la Mare de Déu, demanant la intercessió del Beat Joan Roig i Diggle», assegura. El cardenal Joan Josep Omella i els bisbes auxiliars Sergi Gordo i Javier Vilanova demanen la pregària de tothom, alhora que desitgen una ràpida recuperació del bisbe.
Antoni Vadell Ferrer és bisbe des del setembre de 2017, quan va rebre l'ordenació episcopal amb Sergi Gordo a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Unes setmanes abans, havia estat nomenat pel Papa auxiliar de l'arxidiòcesi. Nascut a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972 i ordenat prevere el 31 de maig de 1998, Vadell havia desenvolupat una important tasca pastoral en l'àmbit de la catequesi i els joves a la diòcesi balear. Ja a Barcelona, ha destacat per la seva proximitat amb els joves i per un estil propi en la predicació, des d'una alegria que, d'altra banda, forma part del seu lema episcopal. Ara, en aquests moments difícils també marcats per la pandèmia del coronavirus, el bisbe auxiliar de Barcelona ha d'afrontar una lluita molt important per a la seva salut.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció