En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El bisbe Toni Vadell inicia la lluita contra un tumor de pàncrees

El bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell té un tumor al pàncrees que l'obligarà a reduir la seva activitat pastoral i social els propers mesos.…

16 juliol 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell té un tumor al pàncrees que l'obligarà a reduir la seva activitat pastoral i social els propers mesos. Ara fa unes setmanes, en unes proves mèdiques rutinàries, els metges van detectar en el prelat mallorquí aquesta anomalia. Tot seguint les prescripcions mèdiques, Vadell se sotmetrà els propers dies a un tractament de quimioteràpia i possiblement a una intervenció quirúrgica que temporalment l’obligarà a reduir les activitats pastorals. A través d’una carta emesa per la Secretaria General de l’Arquebisbat de Barcelona, Toni Vadell expressa la seva confiança de cara a superar la patologia, en un òrgan vital. «Demano al Senyor poder afrontar aquest moment de malaltia sentint la seva companyia, intuint que tot això és una crida amorosa d’ell per estimar-lo més i seguir-lo. La rebo com una nova missió, la d’estar més a prop de la Seva Creu, sota la protecció de la Mare de Déu, demanant la intercessió del Beat Joan Roig i Diggle», assegura. El cardenal Joan Josep Omella i els bisbes auxiliars Sergi Gordo i Javier Vilanova demanen la pregària de tothom, alhora que desitgen una ràpida recuperació del bisbe.
Antoni Vadell Ferrer és bisbe des del setembre de 2017, quan va rebre l'ordenació episcopal amb Sergi Gordo a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Unes setmanes abans, havia estat nomenat pel Papa auxiliar de l'arxidiòcesi. Nascut a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972 i ordenat prevere el 31 de maig de 1998, Vadell havia desenvolupat una important tasca pastoral en l'àmbit de la catequesi i els joves a la diòcesi balear. Ja a Barcelona, ha destacat per la seva proximitat amb els joves i per un estil propi en la predicació, des d'una alegria que, d'altra banda, forma part del seu lema episcopal. Ara, en aquests moments difícils també marcats per la pandèmia del coronavirus, el bisbe auxiliar de Barcelona ha d'afrontar una lluita molt important per a la seva salut.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció