En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

SOCIETAT

El cap de l’Àrea Central de Crim Organitzat dels mossos, Antoni Salleras, “Catalunya exporta marihuana i importa crim organitzat”

“Abans del 2015, Catalunya no produïa droga”, ara sí que ho fa: “aquest any els mossos requisaran el doble de plantes que l’any passat, quan se’n van requisar 260.000” segons Salleras.

29 octubre 2021

Comparteix

El cap de l’Àrea Central de Crim Organitzat de la Divisió d’Investigació Criminal, Antoni Salleras, explica a 'El Matí a Ràdio Estel' que, en els últims sis anys, “Catalunya ha passat de ser una zona de pas de les dues principals drogues, l’haixix i la cocaïna, a ser un territori productor de droga”, en concret de marihuana. El creixement exponencial de la producció d’aquesta droga té lloc des del 2015, quan els mossos van requisar 60.000 plantes. Cinc anys després, el 2015, van requisar-se'n 260.000, i aquest any preveuen doblar la xifra de l’any anterior.

"Catalunya ha passat de ser una zona de pas de les dues principals drogues, l'haixix i la cocaïna, a ser un territori productor de droga".

Crim organitzat

Un dels principals reptes que afronten els mossos és que “el crim organitzat, que s’ha assentat a Catalunya, no ho faci de forma definitiva”, segons Antoni Salleras. Cal tenir en compte que l’any passat hi va haver 102 incidents violents relacionats amb aquesta substància, i en gairebé el 70% es feien servir armes de foc. “Moltes de les organitzacions criminals que es dediquen a la marihuana han vingut de fora i s’estan disputant el mercat, perquè té un alt índex de benefici, hi ha una lluita per qui s’emporta el pastís més gran”.

"Moltes de les organitzacions criminals que es dediquen a la marihuana, han vingut de fora i s'estan disputant el mercat"

Catalunya no està als mateixos nivells de corrupció que Colòmbia amb la cocaïna, apunta el cap de l’àrea central de crim organitzat dels mossos, però cal “tallar qualsevol via que pugui afavorir que això passi en un futur llunyà”. La lluita dels narcotraficants a Catalunya és “més pel mercat, que pel territori” perquè és una substància que s’exporta a Europa per un valor dos o tres vegades més alt.

Entrevista a Ràdio Estel d'Antoni Salleras, cap de l'Àrea Central de Crim Organitzat dels mossos

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Les addiccions i el seu impacte a la societat

Les addiccions i el seu impacte a la societat

Aquest divendres, a Ràdio Estel, preguntem: Tens algun tipus d'addicció? - Sí, a algunes substàncies (alcohol, tabac o altres drogues) - Sí. Addiccions socials (jocs,…

3 novembre 2016

RÀDIO ESTEL

Representants d'entitats contra la droga lamenten el "rebuig social" que encara pateix la persona addicta

Representants d'entitats contra la droga lamenten el "rebuig social" que encara pateix la persona addicta

Espanya es manté, al costat del Regne Unit i França, com l’estat líder de la Unió Europea en consum de cocaïna i cànnabis entre els…

26 juny 2014

Redacció