En directe

La Caravana

VATICÀ

El cardenal Filoni torna del seu viatge a l'Iraq

El cardenal Fernando Filoni, enviat personal del Papa a l'Iraq, ha tornat a Roma després d'uns dies de visita a aquest país. El purpurat ha…

22 agost 2014

Redacció

Comparteix

El cardenal Fernando Filoni, enviat personal del Papa a l'Iraq, ha tornat a Roma després d'uns dies de visita a aquest país. El purpurat ha estat rebut per Francesc hores després que s'entrevistés a Bagdad amb el president iraquià, Faud Masum, per lliurar-li una carta del Pontífex.

En declaracions a Ràdio Vaticana, el cardenal Filoni ha explicat que la seva visita "no era política, sinó humanitària per encàrrec del Sant Pare". Segons l'enviat especial del Papa, "la qüestió a l'Iraq no és només una tragèdia per al poble iraquià, per als nostres cristians o per als yazidís, sinó que és una cosa que toca tots els homes que tenen el seu cor en la humanitat. Petites o grans minories, credos i religions diferents, no hi ha cap argument per no creure que tots estem units per una mateixa dignitat humana, que ha de ser cuidada, defensada i valorada".

Recentment, el Papa ha manifestat que "aturar l'agressor injust és lícit". En relació amb aquestes declaracions, el cardenal Filoni ha assegurat que "nosaltres mai no podem estar a favor de la guerra. Es tracta de defensar els drets de tota persona de bona voluntat. Cadascú ho ha de fer segons la seva capacitat. El Sant Pare ho fa amb tota la seva capacitat moral i espiritual. Cadascú després en l'àmbit civil, en l'àmbit social, podrà assumir la seva pròpia responsabilitat".

El purpurat també ha denunciat que "si no hi intervenim, tindrem un genocidi com malauradament ha passat en algunes situacions dramàtiques a l'Àfrica".

Si voleu sentir l'entrevista sencera al cardenal Filoni, cliqueu aquí

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024