En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

El cardenal Martínez Sistach recorda, en la Missa de la Mercè, l'aportació cristiana a la cultura i la societat

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha recordat aquest dijous, durant l'Eucaristia de la Mercè, que “la presencia de ciutadans i autoritats posa de manifest…

24 setembre 2015

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha recordat aquest dijous, durant l'Eucaristia de la Mercè, que “la presencia de ciutadans i autoritats posa de manifest que l’acte pertany a la religió catòlica però també a la cultura de la ciutat”. En la festa de la patrona de Barcelona i a la seva basília, no hi eren presents els regidors del grup municipal Barcelona en Comú, que lidera l'alcaldessa Ada Colau, com tampoc els cinc de Ciutadans ni els tres de la CUP. En canvi, sí que hi eren Convergència i Unió, Esquerra Republicana, el Partit dels Socialistes de Catalunya i el Partit Popular. El president Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, han estat presents igualment a la tradicional Missa Pontifical, un Ofici Solemne que no estava inclòs per l'Ajuntament com a acte en el programa oficial de la festa major per primer cop en la Història.
En l’homilia, el cardenal Martínez Sistach ha fet referència al text dels bisbes de Catalunya davant les eleccions, en què diuen que "no correspon a l’Església defensar una opcio politica concreta", alhora que reiteren que "totes les opcions són moralment legítimes". En la Missa matinal de la patrona de Barcelona, Lluís Martínez Sistach ha destacat el servei social de la família mercedària, amb l'orde i el seu carisma, així com de l'Església en general, i s’ha preguntat "què seria de la ciutat de Barcelona sense les parròquies, Càritas i els grups que vetllen per l’educació, els malalts i la cultura". També ha subscrit les paraules del Papa Francesc sobre la  urgència de "resoldre les necessitats estructurals de la pobresa"
Un cop acabada la missa, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat al seguici a la plaça de la Mercè, a. Al migdia s'ha fet la també tradicional diada castellera a la Plaça de Sant Jaume, que també presidirà Colau des del balcó del consistori, i a les 22.00 hores es tanquen les festes amb el Piromusical.
Es pot escoltar AQUÍ tota la Missa Pontifical de la Mercè.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció