En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El cardenal Martínez Sistach recorda, en la Missa de la Mercè, l'aportació cristiana a la cultura i la societat

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha recordat aquest dijous, durant l'Eucaristia de la Mercè, que “la presencia de ciutadans i autoritats posa de manifest…

24 setembre 2015

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha recordat aquest dijous, durant l'Eucaristia de la Mercè, que “la presencia de ciutadans i autoritats posa de manifest que l’acte pertany a la religió catòlica però també a la cultura de la ciutat”. En la festa de la patrona de Barcelona i a la seva basília, no hi eren presents els regidors del grup municipal Barcelona en Comú, que lidera l'alcaldessa Ada Colau, com tampoc els cinc de Ciutadans ni els tres de la CUP. En canvi, sí que hi eren Convergència i Unió, Esquerra Republicana, el Partit dels Socialistes de Catalunya i el Partit Popular. El president Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, han estat presents igualment a la tradicional Missa Pontifical, un Ofici Solemne que no estava inclòs per l'Ajuntament com a acte en el programa oficial de la festa major per primer cop en la Història.
En l’homilia, el cardenal Martínez Sistach ha fet referència al text dels bisbes de Catalunya davant les eleccions, en què diuen que "no correspon a l’Església defensar una opcio politica concreta", alhora que reiteren que "totes les opcions són moralment legítimes". En la Missa matinal de la patrona de Barcelona, Lluís Martínez Sistach ha destacat el servei social de la família mercedària, amb l'orde i el seu carisma, així com de l'Església en general, i s’ha preguntat "què seria de la ciutat de Barcelona sense les parròquies, Càritas i els grups que vetllen per l’educació, els malalts i la cultura". També ha subscrit les paraules del Papa Francesc sobre la  urgència de "resoldre les necessitats estructurals de la pobresa"
Un cop acabada la missa, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat al seguici a la plaça de la Mercè, a. Al migdia s'ha fet la també tradicional diada castellera a la Plaça de Sant Jaume, que també presidirà Colau des del balcó del consistori, i a les 22.00 hores es tanquen les festes amb el Piromusical.
Es pot escoltar AQUÍ tota la Missa Pontifical de la Mercè.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció