En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El cònsol d'Alemanya recorda que, més enllà del pacte, Merkel afronta molts interrogants, sobretot econòmics i internacionals

Bernhard Brasack, cònsol d'Alemanya a Barcelona, ha dit aquest dimarts al matí que l'acord de governabilitat entre la Unió Cristianodemòcrata (CDU) i el Partit Socialdemòcrata…

3 desembre 2013

Redacció

Comparteix

Bernhard Brasack, cònsol d'Alemanya a Barcelona, ha dit aquest dimarts al matí que l'acord de governabilitat entre la Unió Cristianodemòcrata (CDU) i el Partit Socialdemòcrata (SPD) no resol alguns interrogants importants, ''sobretot pel que fa a les relacions amb França, el Regne Unit, Rússia, Ucraïna i altres països, perquè hi ha aspectes internacionals i econòmics que no es poden escriure en un pacte''. En el Mirador de l'actualitat dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, el representant diplomàtic ha destacat que Angela Merkel ha acceptat ''dues qüestions socials molt importants, que són la definició del Salari Mínim Interprofessional en 8,50 euros l'hora exigida pels socialistes, a canvi d'un compromís dels conservadors d'aplicar-lo sense pujades d'imposotos, i també que no hi hagi més deute a partir del 2015''.

Per la seva banda, l'economista Alfons Calderón ha explicat que la situació actual d'Alemanya destapa un canvi en l'equilibri polític a Europa. ''Els europeistes dels anys 50 i 60 eren de dretes, però ara són més aviat d'esquerres, com es veu en el discurs dels socialdemòcrates alemanys, una deriva que ens hauria de fer reflexionar'', ha comentat. En aquest sentit, Alfons Calderón s'ha referit a la cancellera Angela Merkel com un exemple ''del fet que ara els principals líders europeus són menys europeistes que abans, cosa que no és bona per al present i el futur de la construcció d'Europa''. També ha participat en el debat el periodista Salvador Aragonès, professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que ha defensat la necessitat de més coherència ''si es vol fer més Europa, un projecte que requereix cedir sobirania política, econòmica i fiscal''.

Recordem que Angela Merkel, després de guanyar les eleccions clarament el 22 de setembre passat amb el 41,5 per cent dels vots i a 5 escons de la majoria absoluta en el Bundestag, va assolir la setmana passada un acord de govern amb els socialdemòcrates, que s'havien quedat en el 25,7. La líder cristianodemòcrata, així, estarà 4 anys més i una tercera legislatura com a cancellera.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció