En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

El Consorci Sanitari Integral volia renovar els servidors abans del ciberatac

Segons ha pogut saber Ràdio Estel, fa menys d'un mes l'organisme va obrir una licitació per instal·lar nous servidors i treballar "amb la seguretat necessària".

13 octubre 2022

Redacció

Comparteix

El Consorci Sanitari Integral volia renovar els servidors abans del ciberatac. Segons una licitació, a la qual ha tingut accés Ràdio Estel, l'organisme va licitar a principis de setembre la instal·lació de nous servidors per treballar així "amb la seguretat necessària".

Una infermera camina pel passadís de l'UCI a l'edifici annex a l'hospital Moisès Broggi
La nova UCI de l'edifici annex a l'hospital Moisès Broggi, el 20 d'abril de 2021.

L'oferta pública es va obrir el passat 8 de setembre, dos anys després de que alguns centres ja patissin un primer ciberatac, i pocs dies abans de l'atac contra els seus hospitals Moisès Broggi, Dos de Maig i General de l'Hospitalet. La licitació, que encara no s'ha adjudicat, compta amb un pressupost d'1,3 milions d'euros.

La licitació, que encara no s'ha adjudicat, compta amb un pressupost d'1,3 milions d'euros

El Consorci assegura que la infraestructura que processa les dades i les guarda "ha arribat al final de la seva vida útil, al límit de la seva capacitat" i, per això, cal renovar-la. El projecte inclou la instal·lació física dels nous equipaments a 6 dels centres sanitaris de l'organisme, les tasques de migració dels sistemes i dades i el seu manteniment.

El Consorci assegura que la infraestructura que processa les dades i les guarda "ha arribat al final de la seva vida útil, al límit de la seva capacitat"

En concret, els nous servidors es posaran als hospitals del Consorci: Moisès Broggi, Dos de Maig i Hospital general de l'Hospitalet; al centre d'atenció especialitzada de Sant Feliu i al Centre d'Atenció Primària de la Torrassa. Tots ells afectats pel ciberatac on els autors han publicat aquesta setmana més d'una cinquantena de gigabytes de dades dels tres hospitals al 'Deep web', el web fosc.

Escolta la notícia a l'informatiu matinal

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

"El replantejament del finançament del sistema del benestar és inajornable"

Primer pla de les mans d'una persona gran

La investigadora del Centre d'Anàlisi Econòmica de la UB, Ció Patxot, assegura que el pròxim president del Govern Espanyol ja no podrà fer reformes en les pensions, perquè ja no hi ha marge

12 octubre 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Els Serveis Socials de Barcelona tenen greus problemes de funcionament intern que afecten el servei que donen als usuaris

Una oficina de Serveis Socials de Barcelona

Així ho constata un document elaborat pel mateix Ajuntament de Barcelona al qual ha tingut accés Ràdio Estel

4 octubre 2022

Redacció