En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"El contracte social s'ha de matenir per sobre de la polarització"

La informació és protagonista de 8 a 9 del matí a la Fórmula Estel. Aquest dilluns arrenca a l’Audiència Nacional el judici del cas Altsasu…

16 abril 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
La informació és protagonista de 8 a 9 del matí a la Fórmula Estel.
Aquest dilluns arrenca a l’Audiència Nacional el judici del cas Altsasu sota la polèmica de què és terrorisme. Fa més d'un any que tres dels vuit acusats es troben en presó preventiva a l'espera del judici. 
La Fiscalia demana un total de 375 anys de presó per a tots els acusat  per agredir a un bar a dos guàrdies civils i les seves parelles. Sobre aquesta qüestió, Joan Francesc Uria, membre d’Àgora Judicial i magistrat de la secció 22 de l’Audiència Provincial de Barcelona, ha afirmat: "Em sembla que l'Audiència de Pamplona va fer una interlocutòria molt raonada, molt assenyada, i molt ponderada, i en la qual explica que no hi ha motius per considerar que els fets d'Altasu, una baralla clarament de borratxos, siguin qualificats de terrorisme, no és una qüestió tant greu i no calia que anés a l'Audiència Nacional". 
La revista monogràfica ‘FEMINISME(S)’ ha rebut el Premi Montserrat Roig en la categoria de Periodisme social. 
Laura Aznar i Laia Soldevila són les coordinadores de la revista FEMINISME(S) i cooperativistes de Crític. Aznar, que va estar col·laborant a RàdioEstel, l’ha valorat a la 1a hora de la Fórmula Estel: "Guanyar aquest premi ha estat un gran reconeixement però també una gran responsabilitat, porta el nom de Monsterrat Roig, que és un referent del periodisme i del feminisme que ens segueix recordant que queda molt camí per recòrrer"
Manifestació de l’Espai Democràcia i Convivència
Montse Ros, Portaveu Comissions Obreres a Catalunya, l'ha valorat la manifestació: “El nom Democràcia i Convivència no és casual, són entitats que majoritàriament no pertanyem al món sobiranista, sinó que tenim pluralitat a dins de casa nostra: sindicats, associacions de veins, FAPAC, unó d'esportistes, actors… I el fer un esforç per agrupar-nos és un missatge de profunditat encaminat a que el contracte social de drets i llibertats del país es mantingui per sobre de la polarització que ja ha existit i que encara anem veient. Ha de ser un punt d'inflexió en aquest ambient més dur que hem viscut a Catalunya en els últims temps".
A més d'entrevistes, cada dia, de 8 a 9, repassem les notícies generals i les locals i et despertem amb cançons selectes.


Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció