En directe

Sons de la terra

RÀDIO ESTEL

El director del BBVA a Catalunya presenta la cessió de 50 pisos a Càritas com "una resposta solidària pensant en els exclosos"

El Banc Bilbao Biscaia Argentària (BBVA) ha cedit 50 pisos de la seva propietat a Càritas Barcelona per destinar-los a lloguers socials. El director responsable…

31 gener 2014

Redacció

Comparteix

El Banc Bilbao Biscaia Argentària (BBVA) ha cedit 50 pisos de la seva propietat a Càritas Barcelona per destinar-los a lloguers socials. El director responsable del BBVA a Catalunya, Xavier Queralt, ha destacat aquest divendres matí, en una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel, la importància d’un acord que ajudarà moltes famílies en situació d’extrema vulnerabilitat. Concretament ha explicat que “una part dels 50 pisos que el banc té a Catalunya, xifra que es pot ampliar, han estat cedits a un projecte que gestiona Càritas per donar habitatge a persones en risc d’exclusió i vulnerabilitat”. En aquesta línia, Queralt ha afegit que “el BBVA s’ha sumat a aquest projecte perquè és una crida de Càritas, amb tot el seu prestigi, a la solidaritat a la qual l’entitat havia de respondre”.

El director del BBVA a Catalunya ha explicat que la cessió, tot i que és per 5 anys, respon a un esperit obert a la possibilitat d’ampliar el període. “Tota la vida hem donat crèdits. Des dels anys 2010 i 2011, aquests crèdits s’han convertit en pisos perquè la gent ha hagut de cedir l’habitatge propi per fer front als deutes, i de cop ens hem trobat amb una sèrie de pisos que inicialment volíem vendre de seguida. Quan veiem que no es pot fer, però, pensem que es pot fer un ús social d’aquestes propietats que té el BBVA”, ha dit Xavier Queralt. Segons el mateix acord, presentat oficialment aquesta setmana, l’adjudicació dels habitatges es farà segons els criteris que aplica Càritas en el seu propi programa de lloguer.

Podeu sentir l'entrevista si entreu aquí (a partir del minut 55'00").

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció