En directe

Fórmula Estel

ACTIVITATS

SOCIETAT

El Park Güell reduirà l'aforament a la meitat

Ricard Barrera, director del parc, ha assegurat que la limitació d'accés continuarà garantint, com fins ara, l'accés als veïns.

17 gener 2022

Redacció

Comparteix

En declaracions a 'El Matí a Ràdio Estel', el director del Park Güell, Ricard Barrera, ha manifestat que "es vol reduir a la meitat l'afluència de persones que entren al Park Güell". Fins ara els recomptes apuntaven a 9 milions de visites l'any, i ara es vol limitar als 4,5 milions. Barrera ha assegurat que la limitació d'accés continuarà garantint, com fins ara, l'accés als veïns.


L'Ajuntament de Barcelona ha decidit blindar una de les principals atraccions turístiques de la ciutat: el Park Güell. En concret instal·larà pilones de seguretat antiterroristes a tots els accessos i un circuit de càmeres de control i un altre de tèrmiques que s'estendrà tant a l'exterior com a l'interior del recinte. Aquest pla de seguretat fa més de tres anys que està en tràmits.


Ricard Barrera ha assenyalat que més enllà de la instal·lació de les pilones de seguretat, que arran de l'atemptat de les Rambles del 2017 ja es van anar instal·lant a diverses zones de la ciutat, el que busca el pla de seguretat és "comptabilitzar totes les persones que entren al parc, no només les que fins ara accedien a la zona de pagament, sinó que es vol tenir un recompte de tots els accessos".

El president del Park Güell ha apuntat que "no hi ha hagut mai percepció d'inseguretat al parc. Hi ha hagut furts i carteristes", però assegura "que hi havia control".

Entrevista a Ricard Barrera, director del Parc Güell

0:00 / 0:00

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció