En directe

La Missa de cada dia

ACTIVITATS

SOCIETAT

El Park Güell reduirà l'aforament a la meitat

Ricard Barrera, director del parc, ha assegurat que la limitació d'accés continuarà garantint, com fins ara, l'accés als veïns.

17 gener 2022

Redacció

Comparteix

En declaracions a 'El Matí a Ràdio Estel', el director del Park Güell, Ricard Barrera, ha manifestat que "es vol reduir a la meitat l'afluència de persones que entren al Park Güell". Fins ara els recomptes apuntaven a 9 milions de visites l'any, i ara es vol limitar als 4,5 milions. Barrera ha assegurat que la limitació d'accés continuarà garantint, com fins ara, l'accés als veïns.


L'Ajuntament de Barcelona ha decidit blindar una de les principals atraccions turístiques de la ciutat: el Park Güell. En concret instal·larà pilones de seguretat antiterroristes a tots els accessos i un circuit de càmeres de control i un altre de tèrmiques que s'estendrà tant a l'exterior com a l'interior del recinte. Aquest pla de seguretat fa més de tres anys que està en tràmits.


Ricard Barrera ha assenyalat que més enllà de la instal·lació de les pilones de seguretat, que arran de l'atemptat de les Rambles del 2017 ja es van anar instal·lant a diverses zones de la ciutat, el que busca el pla de seguretat és "comptabilitzar totes les persones que entren al parc, no només les que fins ara accedien a la zona de pagament, sinó que es vol tenir un recompte de tots els accessos".

El president del Park Güell ha apuntat que "no hi ha hagut mai percepció d'inseguretat al parc. Hi ha hagut furts i carteristes", però assegura "que hi havia control".

Entrevista a Ricard Barrera, director del Parc Güell

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UBc

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona apunta que "hi ha una tendència a l'alça dels preus, però que no és inflacionista"

Un edifici de pisos a Catalunya

El director, Jordi Bosch, ha analitzat les dades de l'últim informe, que revelen que els preus de l'oferta a Barcelona han augmentat un 5%, però són encara lluny dels nivells del primer trimestre del 2020

24 maig 2022

Redaccció

El sector de la banca ètica assegura que la societat desconeix que la intenció final de les entitats financeres ètiques és produir un benefici col·lectiu

El director de la Fundació Finances Ètiques, Jordi Ibáñez, assegura a Ràdio Estel que la banca ètica és una bona aliada per a les administracions públiques i els hi exigeix que en facin ús

23 maig 2022

Redacció