En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

El director del Secretariat Interdiocesà de Joventut diu que els joves poden trobar atractiu en la violència, però també en Crist

Tot allò que es plantegen els joves catalans en relació amb la fe, com també quines preguntes es plantegen sobre la transcendència, ha estat aquest…

13 gener 2015

Comparteix
Tot allò que es plantegen els joves catalans en relació amb la fe, com també quines preguntes es plantegen sobre la transcendència, ha estat aquest dimarts el tema de l'espai L'Església no s'atura, dins la Fórmula Estel. Bruno Bérchez, delegat de Pastoral de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona i director del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) de Catalunya i Balears, ha recordat que "els atemptats de la setmana passada a París han estat comesos malauradament per joves europeus que han rebut uns atractius per omplir els buits als quals la societat no dóna resposta". Buscar un sentit és, segons Bérchez, la clau de tot. "És un plantejament global que consisteix a obrir les portes, com ens diu el Papa Francesc, perquè és allà on els joves busquen, i l'Església sovint no està preparada per acollir aquesta demanda, perquè precisament té les portes tancades i no s'acosta a la joventut", ha explicat.
Sobre la conversió dels joves allunyats o fins i tot no cristians, el delegat de Joventut de Barcelona ha dit que, malgrat que l'Església s'ha de preparar millor per respondre-hi, "l'Esperit Sant actua en el noi o la noia, que sap que no trobarà la resposta en el McDonalds, sinó en una església o en un referent cristià proper". Bruno Bérchez ha recordat la crida "a una conversió estructural de l'Església, feta pel Sant Pare, perquè no es miri a ella mateixa, sinó cap a Jesucrist i cap a fora, en sortida, ja que el cor del jove és sensible i cal seduir-lo". En aquest sentit, ha posat l'exemple de Barcelona com a ciutat, "un gran supermercat de les creences, amb molta pluralitat i també amb moltes potencialitats per adaptar el missatge als nous temps". Les activitats de la Delegació de Joves, segons Bérchez, van "en aquesta direcció, de sortida i d'obrir portes".
El delegat de Joventut, d'altra banda, ha explicat que "han augmentat molt els joves que s'adrecen a l'organisme diocesà sense tenir cap referent de fe, ni cap grup o comunitat, però el repte és que aquests nois i noies trobin el lloc on puguin compartir la fe". També ha assegurat que s'ha trencat la territorialitat, "ja que els joves es mouen amb més facilitat que mai i poden desplaçar-se a parròquies o comunitats que els siguin atractives encara que no les tinguin a prop de casa"
La Delegació de Pastoral Juvenil ofereix activitats "de tota mena, unes per compartir la fe i altres que constitueixen reptes, com ara els cursos Alpha o les experiències de nova evangelització, entre elles Una llum en la nit". Precisament aquesta última és una proposta que ha impactat molts nois i noies a Catalunya. "És una vetllada de dissabte a la nit que es fa en una església,  amb pregària i adoració eucarística, però que va acompanyada de sortides per grups a buscar gent jove i oferir-los Jesucrist", ha comentat el delegat. Bruno Bérchez ha afegit que "aquesta experiència ha ajudat a superar moltes pors i a superar barreres". I de l'altra activitat, ha anunciat que aquest divendres, a les 21.00 hores, estan convocats els joves que vulguin descobrir la interioritat del camí, a l'estil del "Castell Interior", a una nova edició d'Estació d'Enllaç, aquesta vegada a la parròquia de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. Finalment, Bérchez ha recordat l'activitat més intel·lectual, el Cafè You Cat, una sessió de diumenge a la tarda als locals de l'església de Santa Anna, a prop de la Plaça de Catalunya de la capital catalana.
Sobre els cursos Alpha, Bruno Bérchez ha dit que "són sessions lúdiques però amb contingut profund, amb la idea que els joves convidin els seus amics a parlar amb nois i noies diversos i a dir el que vulguin, sense por, sobre Déu i les creences". El delegat, a més, ha presentat les trobades de l'ESO, adreçades a joves que tenen entre 12 i 16 anys, com "una oferta d'espiritualitat per als nois i noies que van a escoles, principalment cristianes, i que poden rebre important estímuls". I a nivell global per al 2015, Bérchez ha dit que l'objectiu principal és "que la Delegació de Joventut sigui com una família i s'hi sentin acompanyats, perquè tenim en la fe un tresor que val la pena comunicar".
Es pot escoltar aquí (des del minut 8'30") tot el programa L'Església no s'atura.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció