En directe

Fórmula Estel

COVID

SANITAT

El doctor Antoni Trilla assegura que estem coberts de l'onada de casos de Covid de la Xina gràcies a les vacunes

L'epidemiòleg ha explicat a Ràdio Estel que els controls que s'estan fent als passatgers que arriben del país asiàtic a diversos aeroports europeus són per combatre "la manca d'informació"

3 gener 2023

Redacció

Comparteix

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el doctor Antoni Trilla ha assegurat que estem coberts davant l'onada de casos de coronavirus que arriben de la Xina, de moment de la variant òmicron, gràcies a la vacunació. Trilla ha explicat que els controls que s'estan fent als passatgers que arriben del país asiàtic a diversos aeroports europeus són per combatre "la manca d'informació que arriba de la Xina".

D'altra banda, Trilla, també epidemiòleg de l'Hospital Clínic ha detallat que la política de Covid 0 ha protegit als ciutadans xinesos durant un temps, però que ara els fa una mica més indefensos. Amb tot, Antoni Trilla creu que s'ha acabat demostrant que un país no es pot tancar del tot.

"Un país com Espanya o la Xina no es poden tancar del tot"

Tot i que la situació de la Covid a Catalunya està controlada, el doctor Trilla ha animat a posar-se la quarta dosi de la vacuna a totes aquelles persones a qui se'ls ha ofert perquè "ara és un bon moment per protegir-se". Sobre els casos de grip que s'han disparat aquest hivern, Antoni Trilla creu que acabarà sent una temporada d'intensitat moderada-alta, però no molt alta com fins ara. El doctor també ha recomanat continuar-se posant la mascareta al transport públic.

Entrevista a l'epidemiòleg Antoni Trilla

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UBc

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció