En directe

Fabricació Pròpia

MEDICINA

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció

Comparteix

A Catalunya, 71 places de les 370 oferides per a Metges Interns Residents (MIR) a l'especialitat de medicina familiar i comunitària han quedat desertes. D'aquestes, 30 es concentren a l'àrea de la Catalunya Central.

És el primer cop que en queden tantes sense assignació i, de fet, enguany és l'única de les especialitats que no ha aconseguit omplir-se del tot. Per això, el departament de Salut ha demanat al govern espanyol una convocatòria extraordinària per a ocupar les vacants dels futurs metges d'atenció primària.

"És prioritari estudiar com recuperar l'actractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària"

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha exposat que "és prioritari estudiar com recuperar l'atractiu d'aquesta especialitat perquè no quedin places desertes".

Per fer-ho, ha detallat, és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada: començar per la formació a la universitat i ampliar els referents que es mostren de la Medicina Familiar i Comunitària; analitzar també les condicions del sistema d'assignació dels MIR que ara s'ha d'escollir telemàticament; i millorar les condicions laborals que els estudiants troben un cop finalitzada la residència".

El doctor Trilla ha afegit que és evident que si els alumnes no es troben amb unes condicions agradables, molta vocació han de tenir per voler fer la residència als Centres d'Atenció Primària.

Entrevista al doctor Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UB

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

Tranquil·litat davant els nous casos de verola del mico

Pustules sorgides per la verola del mico

La doctora Judit Villar insisteix que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se. També exposa que a Catalunya no hi ha cap cas sospitós confirmat

20 maig 2022

Redacció

Sense categoria

La reserva sanitària COVID de Catalunya està aturada

Mascaretes

CatSalut no ha pogut dotar-se encara de l'espai d'emmagatzematge per centralitzar el material COVID per fer front a noves onades de la pandèmia, segons ha pogut saber Ràdio Estel.

19 maig 2022