En directe

Cocodril Club

FÓRMULA ESTEL

El Festival de Jazz de Terrassa, fidel als seus valors

Del 15 de març al 2 d'abril Terrassa acull més de 50 actuacions en directe protagonitzades per uns 250 músics. El 36è Festival de Jazz…

10 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Del 15 de març al 2 d'abril Terrassa acull més de 50 actuacions en directe protagonitzades per uns 250 músics. El 36è Festival de Jazz de Terrassa arrodoneix la seva oferta amb un munt d’activitats paral·leles, a Ullastrell i Viladecavalls.
A la Fórmula Estel aquest divendres hem parlat amb Susanna Carmona, portaveu i coordinadora del Festival, i amb Laura Simó, “la dama del jazz català” que inaugura el Festival amb Afterglow, un repertori on es succeeixen des de clàssics jazzístics a peces de cantautors en la celebració dels 30 anys de carrera artística de la cantant catalana.
Laura Simó: “Per mi el Festival de Jazz de Terrassa és el referent a nivell nacional i internacional, és el més antic i més coherent”
Simó es reconeix en la definició que li van fer de la cantant eclètica: “A mi m’agrada la música en general, i les que m’arriben al cor i em posen la pell de gallina les intento incorporar”, ha explicat a la Fórmula Estel.
Més de 250 músics son l’ànima del 36 Festival de Jazz Terrassa. Destaca la presència europea, especialment la francesa, amb Michel Portal, de formació clàssica i que ha tocat tots els pals, o Ludovic Beier, acordionista. Altres noms propis són els de Tom Harrell, trompetista nord-americà “molt creatiu, molt melòdic, aconsegueix fer fàcil el que és difícil”, en paraules de la coordinadora del Festival, Susanna Carmona, o el mallorquí Manuel Ballester.
Un festival que ja porta 36 anys
Per a la coordinadora Susanna Carmona “és una trajectòria important per un festival humil, modest, que es manté fidel als seus valors. Sempre intentant ser un referent, una projecció dels músics del país a nivell internacional”. Susanna Carmona, portaveu i coordinadora del Festival Jazz Terrassa. Hi haurà fins a vuit presentacions discogràfiques que reflecteixen les tendències del jazz contemporani. 
El Festival manté els concerts de club a la Nova Jazz Cava, al Centre Cultural Terrassa i les matinals populars a l’aire lliure als espais emblema del certamen, les places Vella i Catalunya i el Pícnic Jazz Vallparadís al Torrent de la Font d’en Sagrera el diumenge dia 26. Com sempre, aquesta serà una de les jornades més populars i multitudinàries on s'hi podran veure i escoltar La Locomotora Negra, Perico Sambeat & Joe Magnarelli Quartet, Wom Trio amb Sara Pi i Los Mambo Jambo.
RàdioEstel us convida a aquest Festival de Jazz de Terrassa. Entre tots els participants sortejarem 1 entrada doble per a cadascun dels concerts 

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció