En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"El full de ruta està fet: 'El fet religiós en la Catalunya del futur'"

Marcel·lí Joan, nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, preguntat pels objectius del seu mandat, ha afirmat a Fórmula Estel que “el…

13 juny 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Marcel·lí Joan, nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, preguntat pels objectius del seu mandat, ha afirmat a Fórmula Estel que “el full de ruta ja està fet: es va presentar al Parlament el 21 de febrer del 2017, i és el document El fet religiós en la Catalunya del futur, que van validar una vintena de confessions i institucions eclesials, les més centrals de casa nostra. Va ser un document molt consensuat amb els grups parlamentaris, amb els agents socials i de totes les confessions i que va estar elaborat per diversos experts, pertanyents a l’Església catòlica bàsicament, durant més de 2 anys”.
De la mateixa manera, el director d’Afers Religiosos prendrà com a referent en el càrrec el primer director general, Ignasi García Clavel, del qual ell va ser ajunt entre els anys 2000 i 2004.
Bisbe Joan Carrera
Durant la conversa amb el presentador de RàdioEstel, Joan Trias, el periodista i membre del Grup Sant Jordi ha recordat el Bisbe auxiliar de Barcelona: “Tinc molt present al bisbe Joan Carrera cada dia”. “Va ser un precursor del Papa Francesc - ha assegurat el nou director d’Afers Religiosos -, i crec que això va per aquí: les finestres obertes del Papa Francesc, que està obrint cada dia més, a l’Església. Potser no en termes doctrinals, però sí d’estil, i el document l’Alegria de l’Evangeli, és un estil molt proper el que va viure el bisbe Carrera”, ha apuntat Marcel·lí Joan.
Herència
Un càrrec que arriba encara amb l’eco de l’atemptat jihadista de La Rambla: “No podem jutjar tot un col·lectiu per un fet molt concret, és com jutgar la Església Catòlica pels casos de sacerdots pederastes”. Sobre el seu predecessor, Marcel·lí Joan ha declarat: “Faig una valoració positiva d’Enric Vendrell, com de la resta de directors generals”. 

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció