En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"El full de ruta està fet: 'El fet religiós en la Catalunya del futur'"

Marcel·lí Joan, nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, preguntat pels objectius del seu mandat, ha afirmat a Fórmula Estel que “el…

13 juny 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Marcel·lí Joan, nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, preguntat pels objectius del seu mandat, ha afirmat a Fórmula Estel que “el full de ruta ja està fet: es va presentar al Parlament el 21 de febrer del 2017, i és el document El fet religiós en la Catalunya del futur, que van validar una vintena de confessions i institucions eclesials, les més centrals de casa nostra. Va ser un document molt consensuat amb els grups parlamentaris, amb els agents socials i de totes les confessions i que va estar elaborat per diversos experts, pertanyents a l’Església catòlica bàsicament, durant més de 2 anys”.
De la mateixa manera, el director d’Afers Religiosos prendrà com a referent en el càrrec el primer director general, Ignasi García Clavel, del qual ell va ser ajunt entre els anys 2000 i 2004.
Bisbe Joan Carrera
Durant la conversa amb el presentador de RàdioEstel, Joan Trias, el periodista i membre del Grup Sant Jordi ha recordat el Bisbe auxiliar de Barcelona: “Tinc molt present al bisbe Joan Carrera cada dia”. “Va ser un precursor del Papa Francesc - ha assegurat el nou director d’Afers Religiosos -, i crec que això va per aquí: les finestres obertes del Papa Francesc, que està obrint cada dia més, a l’Església. Potser no en termes doctrinals, però sí d’estil, i el document l’Alegria de l’Evangeli, és un estil molt proper el que va viure el bisbe Carrera”, ha apuntat Marcel·lí Joan.
Herència
Un càrrec que arriba encara amb l’eco de l’atemptat jihadista de La Rambla: “No podem jutjar tot un col·lectiu per un fet molt concret, és com jutgar la Església Catòlica pels casos de sacerdots pederastes”. Sobre el seu predecessor, Marcel·lí Joan ha declarat: “Faig una valoració positiva d’Enric Vendrell, com de la resta de directors generals”. 

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció