En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

El Grup de Treball Estable de les Religions assumeix la Creu de Sant Jordi com un premi "a la promoció de la pau"

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) és una de les 15 entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi 2015. L'homenatge arriba…

29 abril 2015

Redacció

Comparteix
El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) és una de les 15 entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi 2015. L'homenatge arriba com a "entitat pionera en la cultura interreligiosa, des de la promoció de la pau i la contribució a fer un món més inclusiu i més harmoniós". Així ho ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel Guillem Correa, president de torn del GTER. El pastor evangèlic ha destacat que "s'ha reconegut una trajectòria de diàleg, des del compromís amb una filosofia que ja ve de lluny dins la realitat religiosa de Catalunya".
El també secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya ha comentat que "l'experiència més interessant del GTER és que està format pels representants oficials de les principals religions, amb reunions mensuals i de vegades més freqüents, amb l'objectiu d'assumir com a propis els problemes de la nostra societat". Correa també s'ha referit al drama de la persecució dels cristians. "És una preocupació primera en aquests moments, i aquí estem tots units", ha assegurat.
L'actual president del Grup de Treball Estable de les Religions ha aclarit que "la religió és i ha de ser factor de pau, perquè no té res a veure amb les situacions de violència", i ha comentat que "tots els creients són agents de pau". En aquesta línia, ha afegit que, "quan parlem de terrorisme, això no té res a veure amb cap religió, perquè l'home religiós és persona de pau i de reconciliació". Guillem Correa ha afirmat que l'organisme interreligiós, que treballa des de 2004 a Catalunya, "es defineix des de la pedagogia de l'acció, primer de tot amb l'actitud dels seus membres, que es reuneixen per dialogar i per trobar espais d'entesa i de convivència comuns, com s'ha demostrat i es vol seguir demostrant".
Correa ha dit finalment que "totes les religions són diverses" i que "existeixen posicions molt clares en totes les persones que representen les creences, que són homes i dones de pau". També ha conclòs que "aquí hi ha harmonia entre tots els representants".
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Guillem Correa.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció