En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El Grup de Treball Estable de les Religions assumeix la Creu de Sant Jordi com un premi "a la promoció de la pau"

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) és una de les 15 entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi 2015. L'homenatge arriba…

29 abril 2015

Redacció

Comparteix
El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) és una de les 15 entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi 2015. L'homenatge arriba com a "entitat pionera en la cultura interreligiosa, des de la promoció de la pau i la contribució a fer un món més inclusiu i més harmoniós". Així ho ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel Guillem Correa, president de torn del GTER. El pastor evangèlic ha destacat que "s'ha reconegut una trajectòria de diàleg, des del compromís amb una filosofia que ja ve de lluny dins la realitat religiosa de Catalunya".
El també secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya ha comentat que "l'experiència més interessant del GTER és que està format pels representants oficials de les principals religions, amb reunions mensuals i de vegades més freqüents, amb l'objectiu d'assumir com a propis els problemes de la nostra societat". Correa també s'ha referit al drama de la persecució dels cristians. "És una preocupació primera en aquests moments, i aquí estem tots units", ha assegurat.
L'actual president del Grup de Treball Estable de les Religions ha aclarit que "la religió és i ha de ser factor de pau, perquè no té res a veure amb les situacions de violència", i ha comentat que "tots els creients són agents de pau". En aquesta línia, ha afegit que, "quan parlem de terrorisme, això no té res a veure amb cap religió, perquè l'home religiós és persona de pau i de reconciliació". Guillem Correa ha afirmat que l'organisme interreligiós, que treballa des de 2004 a Catalunya, "es defineix des de la pedagogia de l'acció, primer de tot amb l'actitud dels seus membres, que es reuneixen per dialogar i per trobar espais d'entesa i de convivència comuns, com s'ha demostrat i es vol seguir demostrant".
Correa ha dit finalment que "totes les religions són diverses" i que "existeixen posicions molt clares en totes les persones que representen les creences, que són homes i dones de pau". També ha conclòs que "aquí hi ha harmonia entre tots els representants".
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Guillem Correa.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció